Ariton: Pana in decembrie vom avea primele companii cu management privat (Video)

Marti, 26 Iulie 2011, ora 11:43 1390 citiri
Foto: B1TV

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a anuntat, marti, ca s-a stabilit numarul companiilor de stat care ar putea beneficia de management privat, subiectul fiind prezentat si delegatiei FMI aflate in aceste zile la Bucuresti.

"S-a stabilit un numar de companii, dar totul e la latitudinea noastra. Pana in octombrie vom avea o lista cu aceste companii, ca pana in decembrie sa avem si primele exemple de management privat", a declarat ministrul Economiei pentru B1TV.

Ion Ariton a precizat ca sunt avute in vedere 15 companii, dar a recunoscut ca nu va fi posibil ca toate acestea sa fie puse la punct pana la finele anului. "Am fi prea optimisti!", a subliniat ministrul, explicand ca cel mai probabil se va incepe cu cateva dintre aceste companii, doua sau trei, cel mult patru.

De asemenea, ministrul Economiei a declarat ca nu s-a luat nicio decizie cu privire la cei care vor furniza echipele de manageri, acestea putand fi selectate atat din strainatate, cat si din managementul privat romanesc.

"Pregatirea selectarii de manageri din sectorul privat este intr-o etapa corespunzatoare", a afirmat seful statului, luni, dupa o intalnire cu delegatia FMI, UE si Bancii Mondiale.

Saptamana trecuta, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca Oltchim Ramnicu Valcea, Hidroelectrica si Compania Nationala a Huilei ar putea avea management privat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News