Ariton isi numeste consilierul personal la conducerea Hidroelectrica

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 23:23
3051 citiri
Ariton isi numeste consilierul personal la conducerea Hidroelectrica

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a decis schimbarea conducerii companiei Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, numindu-l director general pe Constantin Trihenea, consilierul sau personal si totodata fost prefect de Sibiu.

"Decizia este deja luata, a existat chiar o lupta pe aceasta functie, erau mai multi 'in carti'. Ministrul a semnat si ordinul de eliberare al lui Mihai David din functie, incepand cu 1 ianuarie 2011, precum si pe acela de numire in functie a lui Constantin Trihenea. Maine (vineri, 10 decembrie, n.r.) va avea loc Consiliul de Administratie la Hidroelectrica, unde se va anunta oficial", au declarat joi surse ministeriale pentru NewsIn.

Mihai David este director general la Hidroelectrica incepand din 1 iulie 2009, inlocuindu-l la acea vreme la conducerea companiei pe Traian Oprea.

Demiterea sa vine la o luna de zile dupa declaratiile facute la un post de televiziune de presedintele Traian Basescu, prin care acesta critica actuala si fosta conducere a companiei. De altfel, Traian Oprea a fost deja demis pe 10 noiembrie din functia de director general adjunct al Hidroelectrica, la cateva zile dupa aceste critici ale sefului statului. De la acel moment, au aparut frecvent zvonuri potrivit carora Mihai David urma sa fie si el schimbat din functie, iar printre posibilii sai succesori erau vehiculati fie Tudor Serban (in prezent consilier personal al lui Ariton), fie apropiati ai primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si inclusiv Constantin Trihenea.

Presedintele Traian Basescu l-a criticat dur, in 4 noiembrie, la B1 TV, pe directorul Hidroelectrica, Mihai David, despre care a spus ca a fost pus in functie de Mircea Geoana la ideea lui Sorin Ovidiu Vintu, si care vine la televizor si "tranteste minciuni de proportii" despre cum tebuie sa dea energie baietilor destepti.

In contextul in care moderatorul emisiunii a remarcat ca "acest domn David vine din eternitate si va ramane etern", seful statului a aratat ca acesta vine "de curand", inaintea sa fiind sef Traian Oprea, pentru a carui indepartare presedintele a insistat.

"Nu vine din eternitate, vine de curand, pentru ca inainte a fost Traian Oprea si a trebuit sa rog ministrul Industriilor sa-l schimbe pe Traian Oprea, care facuse toate contractele cu baietii destepti. Din ordinul lui Vosganian le-a prelungit. A fost schimbat in cele din urma prin influenta pe care eu o am asupra Guvernului, spunand 'schimbati odata directorul ala de la Hidroelectrica, care a si prelungit contractele cu baietii destepti si de cate ori cer contractele spuneti ca-s secrete', de parca Hidroelectrica e mosia mamei lui si contractele sunt secrete, nu este o companie publica", a spus Basescu.

El a aratat atunci ca, prin influenta sa politica, a reusit in cele din urma sa faca sa fie schimbat Traian Oprea, care insa a ramas director adjunct. "A fost greu, pentru ca a disparut in spital si a ajuns foarte rau. E director-adjunct. Da, deci cu Guvernul, despre toata lumea care spune ca e pus de mine, da? Si a fost inlocuit cu cine, cu acest domn David, care a fost sutinut de domnul Mircea Geoana", a aratat seful statului.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are peste 5.000 de angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Ion Ariton sef Hiroelectrica, #Constantin Trihenea director Hidroelectrica , #ministrul Economiei