Ariton: Guvernul Romaniei va sprijini continuarea programului nuclear civil

Luni, 20 Iunie 2011, ora 20:21 1248 citiri
Foto: Arhiva

Guvernul Romaniei va sprijini continuarea programului nuclear civil, luand toate masurile necesare ca legislatia din domeniul nuclear sa se alinieze la standardele internationale, iar atat obiectivele in functionare, cat si proiectele in derulare sa respecte cerintele din standardele de securitate nucleara si criteriile subsecvente de evaluare, a declarat, luni, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Seful Ministerului Economiei a participat la deschiderea Conferintei ministeriale privind securitatea nucleara, ce are loc in perioada 20-24 iunie la Viena.

"Cu siguranta ca viziunea aspectelor de securitate nucleara si cultura de securitate nucleara vor capata o noua conotatie in domeniul economic, politic si in viata publica dupa analiza evenimentelor de la Fukushima Daichii si acest aspect se va reflecta direct in legislatia din Romania referitoare la domeniul nuclear, prin alinierea acesteia la cerintele standardelor Agentiei", a precizat Ariton.

Conferinta, care a reunit peste 40 de ministri ai energiei si alti zeci de reprezentanti ai ministerelor de resort din diverse tari ale lumii, este organizata de Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), in contextul international creat de urgenta nucleara din Japonia.

Principalul scop al reuniunii il reprezinta consolidarea sprijinului politic al statelor membre AIEA pentru domeniul sigurantei nucleare. Totodata, initiativa AIEA este menita sa coalizeze sustinerea internationala pentru combaterea efectelor negative in plan politic ale accidentului de la Fukushima.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News