Ariton: Gazprom Neft intentioneaza sa deschida 150 de statii in Romania

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 21:56 1759 citiri
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat vineri, la Sibiu, ca Gazprom Neft intentioneaza sa deschida 150 de benzinarii in Romania, incepand de anul viitor.

Reprezentantii companiei rusesti au anuntat deja intentia de investi in urmatorii patru ani, in Romania, cateva sute de milioane de euro, generand crearea de 500 de locuri de munca.

"Compania Gazprom Neft doreste sa deschida din 2012 si in urmatorii ani, la noi in tara, 150 de statii de alimentare", a precizat Ariton.

Reprezentantii companiei NIS din Serbia, subsidiara a companiei ruse Gazprom Neft, i-au prezentat, recent, premierului Emil Boc, in intrevederea de la Palatul Victoria, intentia de a dezvolta in Romania investitii in domeniul petrolier de cateva sute de milioane de euro pana in 2015 si crearea de aproximativ 500 de locuri de munca.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern, delegatia companiei a fost condusa de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia si director general adjunct pentru activele din strainatate al Gazprom Neft.

De asemenea, seful Executivului roman a declarat ca investitorii straini ca NIS, membru al Gazprom Grup, sunt bineveniti in Romania, aratandu-si sprijinul pentru proiectele generatoare de locuri de munca, relateaza sursa citata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News