Iohannis le-a cerut liderilor PNL și PSD să înceteze cu atacurile în coaliție SURSE

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 14:49 5730 citiri
Surse: ”Președintele ne-a transmis să ne concentrăm pe guvernare” FOTO Hepta

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să renunțe la războiul politic din coaliția de guvernare, în contextul în care e de așteptat un război veritabil la granițele țării, susțin surse politice pentru ziare.com.

”Președintele ne-a transmis să ne concentrăm pe guvernare, pentru că oamenii așteaptă rezultate. Ne-a cerut să renunțăm la atacurile sterile din coaliție, chiar așa s-a exprimat, în contextul în care riscul de război între Ucraina și Rusia e ridicat. Toată lumea a promis că nu vor mai fi atacuri între PNL și PSD. Să vedem cât va ține”, susțin surse guvernamentale pentru ziare.com.

La scurt timp după discuția de la Cotroceni, ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, i-a luat apărarea președintelui Klaus Iohannis. Întrebat, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV, dacă nu are impresia că preşedinte Klaus Iohannis este absent atunci când ar trebui să iasă în faţa poporului, Vasile Dîncu a răspuns: „Eu nu cred. Nu cred că comunicarea trebuie să fie tot timpul la cel mai înalt nivel. Eu cred, ca profesor de comunicare, cred într-o ierarhie foarte clară a nivelurilor de comunicare şi a tipurilor de comunicare. Există preşedinţi care vor să îşi asume întotdeauna totul şi să preia toate informaţiile, comunică în locul premierului, comunică în locul miniştrilor, atunci când sunt evenimente importante. Cred că preşedintele Iohannis respectă foarte bine ierarhia şi lasă să se pună în valoare tot sistemul administrativ”.

Ministrul Apărării, de profesie sociolog, crede că, atunci când un preşedinte comunică prea des, acest lucru devine banal.

„Sunt şi preşedinţi care au comunicat foarte des, dar eu cred că un preşedinte al României trebuie să comunice doar în momentele esenţiale şi atunci când spune ceva, să fie un lucru esenţial. Când preşedinţii au comunicat în fiecare săptămână şi au fost perioade politice vedeam că lucrul devine banal. Eu sunt şi dacă ar fi eu să hotărăsc un asemenea sistem, acest tip de sistem, în care cel mai puţin şi cel mai important comunică preşedintele şi în ordinea asta, în jos apare o comunicare pe orizontală, apar alte tipuri de comunicare care trebuie să fie în ritmul evenimentelor, să spun”, a afirmat Vasile Dîncu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sa vina AUR., Dragnia. Ciolos,Barnia,Citu, Sica, la brutarie.