Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu: Noul premier sa isi insuseasca bugetul pe 2015 (Video)

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 23:30
7695 citiri
Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu: Noul premier sa isi insuseasca bugetul pe 2015 (Video)
Foto: Realitatea

Actualul guvern nu ii va prezenta bugetul pe 2015 presedintelui Traian Basescu intrucat, cu cateva luni in urma, cand premierul Victor Ponta "explica cand va fi prezentat bugetul, domnia sa nu isi anuntase candidatura" si de aceea, potrivit ministrului Finantelor Publice, Ioana Petrescu, "nu e normal daca Victor Ponta stie ca s-ar putea sa nu fie pe acest scaun de premier, anul viitor, sa isi insuseasca acest buget".

"Mi se pare in regula ca noul premier sa isi insuseasca acest buget. Victor Ponta este premier, dar s-ar putea sa fie presedinte si nu premier. Parlamentul este oricum in vacanta, pana pe 15 noiembrie, si nu ar avea cui sa i-l prezinte. Nu e normal daca Victor Ponta stie ca s-ar putea sa nu fie pe acest scaun de premier, anul viitor, sa isi insuseasca acest buget", a spus Ioana Petrescu in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

De asemenea, desi "nu exista un draft" al bugetului pe 2015, au fost facute "estimari despre cat se poate colecta anul viitor", a mai spus ministrul.

De unde are Ioana Petrescu bani pentru "golul" lasat de reducerea CAS

"Ceea ce facem in momentul de fata sunt estimari la cat se poate colecta anul viitor, care sunt cheltuielile bazate pe estimarile de anul acesta. Vorbim de lucruri in mare, nu de alocari de cheltuieli pe diferite bugete, care vor fi asumate de noul Guvern. Nu exista un draft", a explicat Ioana Petrescu.

Mai mult decat atat, intrebata daca a fost deranjata de atitudinea presedintelui si de modul in care a pus problema reducerii CAS, la intrevederea de la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta, ministrul Finantelor a afirmat ca reducea CAS a fost "mult politizata".

"Masura CAS este o masura buna si sunt sigura ca si presedintele stie acest lucru. Am prezentat si in Parlament si in proiectul de lege, cum credem ca acel impact al CAS va fi acoperit, de 4,8 miliarde. A fost o discutie politica, si stanga si dreapta au fost de acord ca era o masura buna", a subliniat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ioana Petrescu buget 2015, #nou premier buget 2015, #draft buget 2015 , #ministrul Finantelor