Talpes: Pacepa inca se afla in razboi cu Romania

Joi, 01 August 2013, ora 09:02
4760 citiri
Talpes: Pacepa inca se afla in razboi cu Romania

Ioan Talpes, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, este de parere ca Ion Mihai Pacepa este in continuare "in razboi cu Romania".

Generalul Talpes, fost consilier prezidential, opineaza ca Pacepa ar fi putut ajuta Romania, din Statele Unite, unde s-a refugiat pe vremea lui Nicolae Ceausescu.

"Dupa 1990, el ar fi putut sa ajute Romania, pentru ca locuind in America avea toate avantajele. Romanii au fost pusi sa plateasca pentru toate relele regimului Ceausescu, iar el nu numai ca nu a facut nimic, dar a si publicat Orizonturi Rosii. Dupa acea lucrare, Romania a devenit exemplu negativ in toate tarile", arata Talpes, citat de Adevarul.

Talpes a povestit ca, in 1990, cand ocupa functia de consilier prezidential pe probleme militare, se afla intr-una din vizitele sale de lucru la Washington, cand l-a sunat generalul Ion Mihai Pacepa, cerandu-i sa se intalneasca.

"Mi-a spus ca voia sa ne intalnim. I-am spus ca nu ma vad cu el decat daca la discutie vor fi prezente si gazdele mele, oficialii americani care ma invitasera acolo. Altfel, i-am spus, nu avem ce sa ne spunem doar noi doi. Venim din lumi diferite. Dumneata continui razboiul, iar eu sunt la Washington cu alta agenda", isi aminteste Ioan Talpes.

In plus, inversunarea lui Pacepa fata de istoricul Larry Watts este o alta dovada ca acesta este impotriva Romaniei, afirma fostul sef al SIE.

"Larry Watts a facut legatura intre departamentul prezidential de aparare si Ministerul Apararii. El, american, a incercat sa inteleaga ce se intampla in Romania si cum incercam sa schimbam lucrurile. Watts ne-a deschis multe usi in Occident si America. Noi nu eram bogati, frumosi si destepti", a conchis Talpes.

Istoricul Larry Watts a facut o cronica a noii carti semnate de generalul Ion Mihai Pacepa si profesorul de drept Richard Rychlak "Dezinformare: Fostul spion-sef dezvaluie strategii secrete pentru subminarea libertatii, atacarea religiei si promovarea terorismului".

Watts atrage atentia asupra erorilor istorice din expunerile generalului, precum si asupra ignorantei acestuia in ceea ce priveste relatia Romaniei cu Moscova in anii 1960. Pacepa sustine ca a fost unul dintre pionii importanti in operatiunile de spionaj sovietic impotriva Vaticanului in anii '60 ignorand, spune Watts, faptul ca Ceausescu s-a departat de operatiunile anti-Vatican in aceasta perioada, iar din 1970 chiar a refuzat sa mai ia parte la aceste intalniri in cadrul Pactului de la Varsovia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Talpes Pacepa razboi Romania, #Ioan Talpes Mihai Pacepa, #Pacepa Larry Watts , #stiri Ioan Talpes