Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Partidul fondat de Ioan Talpes vrea in Miscarea Populara

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 18:47
2671 citiri
Partidul fondat de Ioan Talpes vrea in Miscarea Populara

Presedintele Uniunii Populare Social Crestine (UPSC), Stelian Sima, a declarat, marti ca partidul pe care il conduce este interesat de Miscarea Populara, precizand ca inca nu a discutat cu liderii PDL despre acest proiect politic.

"In 2006 am pornit acest proiect impreuna cu domnul (n.r. Ioan Talpes) si cu o echipa de politicieni crestin-democrati si social-crestini. Avand in vedere ca suntem o formatiune politica de dreapta, de centru-dreapta pentru ca avem si componenta sociala, normal ca suntem interesati acest proiect numit Miscarea Populara", a declarat presedintele UPSC, Stelian Sima, intrebat daca agreeaza proiectul politic sustinut de Traian Basescu si PDL, Miscarea Populara.

El a mai spus ca inca din 2006 au fost discutii referitoare la un proiect "de a uni toate fortele de centru-dreapta". "Din 2006, cand a luat nastere Uniunea Populara Social Crestina, au fost discutii in sensul de a pune bazele unei proiect de asemenea anvergura, de a uni toate fortele de dreapta, de centru-dreapta in jurul Ununii Populare Social Crestine. In opinia mea, ca presedinte al UPSC, consider ca drumul Romaniei, al poporului roman catre curentul popular este ireversibil, nu ne putem intoarce in trecut si nu putem sa negam faptul ca viitorul inseamna curentul popular, deci in situatia si in momentul cand se vor pune bazele acestui proiect Miscarea Populara, daca suntem intrebati sau suntem chemati, nu putem sa ne dezicem", a sustinut Sima, subliniind ca inca "nu au avut loc discutii intre UPSC si PDL referitor la acest subiect".

Stelian Sima a mai precizat ca Ioan Talpes este acum presedinte de onoare al UPSC, precizand ca asteapta ca acesta "sa redevina activ politic".

Ioan Talpes a in fiintat in 2006 Uniunea Populara Social Crestina, iar in anul 2007, in calitate de presedinte al UPSC, a sustinut fuziunea PD cu PLD, apreciind la acea vreme ca este nevoie de un nou proiect politic, o coalitie populara.

UPSC a organizat marti o dezbatere referitoare la obligativitatea votului, Stelian Sima apreciind ca sustine introducerea votului obligatoriu. "Se discuta despre fraudarea alegerilor, despre mita electorala, despre absenteismul la vot, aceste lucruri s-ar rezolva din momentul in care s-ar introduce votul obligatoriu", a mai spus Sima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ioan Talpes, #Talpes Miscarea Populara, #UPSC Talpes , #PDL