Ioan Rus recomanda USL sa negocieze cu Basescu "pentru ca alta solutie nu exista"

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 08:02
4767 citiri
Ioan Rus recomanda USL sa negocieze cu Basescu "pentru ca alta solutie nu exista"
Foto: ghimpele.ro

Fostul ministru de Interne Ioan Rus le-a recomandat colegilor sai din USL "sa negocieze cu Traian Basescu pentru ca alta solutie nu exista".

Rus le-a raspuns moderatorilor emisiunii atunci cand l-au intrebat ce ar trebui sa faca Guvernul in perioada urmatoare printr-o scurta prezentare din cartile de istorie si apoi i-a sfatuit pe cei doi co-presedinti ai USL "sa negocieze cu Traian Basescu".

"Stiti, daca va uitati in cartile de istorie, intotdeauna in aceeasi sedinta de Guvern s-a aprobat declaratia de razboi, dar si componenta nominala a comisiei de negociere a pacii, si unii saraci s-au dus la razboi, altii au negociat pacea", a spus Rus la Realitatea TV.

"De data aceasta, cu siguranta ca-l sfatuiesc si pe dl Ponta si pe dl Antonescu sa negocieze cu Traian Basescu pentru ca o alta solutie nu exista - solutia razboiului - si am auzit si eu ca 'hai sa facem inca un referendum'", a mai subliniat el.

De asemenea, acesta a dat ca exemplu tarile Austria si Germania, in care a fost zilele trecute, si a explicat ca acolo "toate macaralele lucreaza, toti oamenii sunt linistiti" si a precizat ca "trebuie sa ajungem si noi la normalitatea asta", imprumutata de la celelalte state ale Uniunii Europene.

Rus a mai afirmat ca nu s-a opus organizarii referendumului din 29 iulie, dar a explicat, la acel moment, ca un astfel de demers nu putea avea sanse de izbanda, si ca vor fi "efecte perverse" care vor fi "greu de gestionat" atat din interior, cat si din exterior.

Fostul ministrul al MAI a mentionat ca "presiunile" asupra lui Victor Ponta au fost "asa de mari" si premierul "nu a rezistat" acelei etape.

"Ma rog, presiunea asupra primului ministru a fost asa de mare, eu sunt absolut convins ca el a inteles aceste lucruri si il consider un politician despre care Romania are nevoie si despre care noi vom vorbi mult timp de acum inainte. Dar nu a rezistat acelei etape. A fost atacat de pe toate partile si cu plagiatul si cu celelalte si atunci ne-am dus in aceasta zona", a sustinut fostul ministru.

El a precizat ca a avut o discutie cu Victor Ponta in care acesta i-a explicat ca "multi din conducerea USL considera ca s-ar putea actiona astfel incat sa fie mai putini, ca uite aia fara buletine, ca uite aia din Spania".

Rus a tinut sa precizeze ca nu are nicio relatie cu Traian Basescu si ca in ultimii cinci ani a discutat cu acesta "cinci - sapte minute". "In rest nu am avut niciun fel de relatie", a spus Rus, care a adaugat ca unii jurnalisti au tinut sa il eticheteze ca fiind "omul lui Basescu" deoarece trebuie sa fii omul cuiva "ca sa existi".

"Dusmanii spun 'bun, daca explici asa inseamna ca esti omul lui Basescu, inseamna ca esti omul lui nu stiu cui, a lui tata lui Basescu' si am intrat intr-un tip de discutie contraproductiva ale carei rezultate se vad, reactiile internationale au venit", a mai afirmat Rus.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ioan Rus Traian Basescu, #Ioan Rus USL Traian Basescu , #PSD