Rus: Numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514

Marti, 24 Iulie 2012, ora 17:58
2813 citiri
Rus: Numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514
Foto: Ministerul de Interne

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat, marti, ca numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514, precizand ca la referendumul de duminica vor fi organizate 18.548 de sectii de votare, din care 18.242 in tara, cu 1.068 mai multe decat in 2007.

Rus a mai spus ca, la referendumul din 19 mai 2007, au functionat 17.480 de sectii de votare.

Numarul sectiilor organizate pentru duminica, 29 iulie, este cu 415 mai mare decat al celor de la alegerile locale din iunie 2012, cand au fost 18.133, a mai precizat ministrul.

"Am urmarit sa cream posibilitatea ca un numar cat mai mare de cetatenii sa poata sa voteze", a spus Ioan Rus, precizand ca acest lucru este in conformitate si cu dorinta presedintelui suspendat Traian Basescu.

Totodata, ministrul de Interne a precizat ca din Comisia de Transparenta si Monitorizare infiintata pentru referendumul de duminica fac parte reprezentantii a sapte ONG-uri, care au avut deja intalniri cu oficiali ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), solicitand deja participarea la mai multe actiuni de pregatire a referendumului.

Ministrul de Interne a precizat ca eforturile ministerului sunt de a organiza un referendum legal, corect. "Ministerul Administratiei si Internelor garanteaza in primul rand romanilor, membrilor clasei politice, presedintelui suspendat Traian Basescu si partenerilor straini, ca referendumul va fi organizat ca la carte", a subliniat Rus, care a explicat ca, in ultimele zile, s-a intalnit cu oficiali de la Lisabona, Nicosia, Madrid, care si-au "exprimat increderea si speranta ca referendumul va fi organizat corect".

Ioan Rus a adaugat ca activitatea ministerului de organizare a referendumului va rezista "oricarei expertize postelectorale".

De asemenea, ministrul de Interne a mai aratat ca pe toate soselele vor fi organizate, duminica, filtre pentru a preintampina turismul electoral, urmand sa fie monitorizate toate firmele de transport detinatoare de microbuze sau autobuze. In ziua referendumului, toate mijloacele de transport de acest fel vor fi verificate, microbuzele sau autobuzele trebuind sa detina si sa arate actele in baza carora se deplaseaza.

"Nu este turism electoral daca duminica voteaza 20 de persoane care se afla in excursie la manastirile din Moldova. Tocmai de aceea, am infiintat sectii de votare suplimentare, pentru ca orice cetatean sa poata vota in conformitate cu legislatia", a mai spus Rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#numar total alegatori referendum, #Rus numar cetateni vot, #cvorum vot referendum Basescu , #ministrul de Interne