Rus explica esecul lui Ponta la prezidentiale: Pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 13:29
6020 citiri
Rus explica esecul lui Ponta la prezidentiale: Pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult

Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, este de parere ca liderul partidului, Victor Ponta, nu ar trebui sa demisioneze din functia de prim-ministru.

Ministrul Transporturilor a facut referire la declaratia de joi seara, de la Palatul Cotroceni, a presedintelui Traian Basescu.

Basescu cere demisia lui Ponta: Sa-si asume un guvern fara el

"Nu, deci ce am vazut ieri sau cand? Ieri (joi - n.red.) a cerut domnul presedinte Traian Basescu demisia", a spus Ioan Rus, intr-o emisiune difuzata duminica, de Pro Tv.

"Situatia este urmatoarea: el a luat 5 milioane de voturi pentru, si competitorul sau a luat 6 milioane de voturi pentru. 6 milioane de voturi pentru Iohannis nu erau impotriva lui Ponta, ci erau in favoarea celuilalt. Cei doi, pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult. Deci nu sunt implicit voturi impotriva. Presedintele a luat acum 2 ani 7 milioane de voturi impotriva si n-a demisionat.

Am vazut si eu ieri. Deci e ultima persoana care ar putea cere demisia premierului in acest moment. Exista un program de guvernare care se deruleaza in acest moment, care are o suma de lucruri importante pentru 2015. Absolut rational spun ca ar fi un mare pacat ca Victor Ponta si Guvernul (...) sa nu continue, pentru ca chiar sunt lucruri in derulare care sunt de interes pentru toata Romania, nu doar pentru PSD", a explicat Ioan Rus.

Acesta este increzator ca Victor Ponta va ramane in continuare si presedinte al PSD: "Eu cred ca da, adica nu vad de ce nu. Va depinde de el. In cele din urma el a luat totusi peste 5 milioane de voturi la aceste alegeri".

"Atacurile la adresa persoanei lui au fost generate mai degraba de presedinte, deci n-au conotatii, ci stim exact despre ce e vorba. Deci in mod normal, in interiorul partidului, nu cred ca s-ar putea naste o concurenta", a explicat vicepresedintele social-democrat.

Ponta: Daca DNA va cere inceperea urmaririi penale fata de mine, voi demisiona

Presedintele Traian Basescu a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta, joi seara, caruia i-a transmis sa-si asume, in calitate de presedinte al PSD, un guvern din care el sa nu mai faca parte.

Presedintele in functie a facut referire la scandalul votului din diaspora, mentionand ca, in alte tari, seful Executivului si-ar fi dat demisia in urma unor asemenea incidente.

Ulterior, sambata seara, premierul a sustinut ca, daca DNA va cere inceperea urmarii sale penale in dosarul votului din diaspora, va demisiona din fruntea Guvernului.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ioan Rus demisie Ponta, #Ioan Rus Ponta alegeri, #Rus Ponta infrangere alegeri , #PSD