Rus, dupa audieri: Cred ca eram pe o strada cu sens unic care ducea la Parchet (Video)

Luni, 13 August 2012, ora 11:34
7887 citiri
Rus, dupa audieri: Cred ca eram pe o strada cu sens unic care ducea la Parchet (Video)
Foto: Realitatea TV

Ioan Rus a declarat luni, la iesirea de la audierile de la Parchet, ca nu a dat niciun fel de dispozitii legate de adresa trimisa de Ministerul de Interne Curtii Constitutionale, adaugand insa ca magistratii Curtii ar fi putut foarte bine sa nu tina cont de aceste date.

Asaltat de jurnalisti, fostul ministru a spus, dupa intalnirea cu procurorii, ca nimeni nu se simte bine cand e invitat la Parchet, "mult mai bine te simti daca te invita cineva la cina sau la masa".

"Nu am dat niciun fel de dispozitii legate de adresa sau continutul ei. Dupa sedinta de guvern de marti, pana la urmatoarea sedinta, prin jocul programarii, am fost in perioada de concediu", a mentionat Ioan Rus, intrebat daca i-a cerut chestorului Manoloiu sa revina asupra datelor de la recensamant.

El si-a exprimat convingerea ca, daca colegii sai ar fi trimis o adresa Curtii in care sa isi asume numarul de peste 18 milioane de alegatori "punct", s-ar fi gasit "cineva care sa spuna ca am dezinformat Curtea", iar daca "am pus virgula", s-a intamplat la fel.

"Cred ca eram pe o strada cu sens unic care ducea la Parchet", a subliniat Ioan Rus.

Intrebat de un jurnalist daca nu crede ca CCR ar fi trebuit sa ia o decizie pe baza datelor pe care le avea la momentul respectiv, in conformitate cu legea, fostul ministru a raspuns "Dupa razboi multi viteji se pot arata".

El a tinut sa precizeze ca cifra anuntata initial, de 18.292.514 alegatori, nu a fost "niciodata contestata de minister", dar fostii sai colegi si-au exprimat temerile cu privire la veridicitatea acesteia, urmand ca "viata" sa confirme aceste temeri.

"Curtea putea sa nu tina cont de precizarile pe care MAI le-a facut", a mai punctat el.

Rus, audiat: Antonescu si Basescu sunt "fete mari", n-au facut presiuni asupra mea

Intrebat ce a vrut sa spuna in stenograme atunci cand a zis ca nu vrea sa isi petreaca batranetile in puscarie, Ioan Rus a explicat: "Daca se modifica sau se fac artificii sau se schimba listele fara sa se respecte cadrul legal in vigoare. Din ce stiu s-a respectat".

Ioan Rus si-a exprimat speranta ca romanii au invatat din aceasta experienta ca este bine "sa se duca mai multi la vot, sa ne exprimam pozitiile".

In ceea ce il priveste pe fostul ministru Victor Paul Dobre, pe numele caruia Parchetul a decis sa inceapa urmarirea penala, Ioan Rus s-a aratat convins ca "si in acest caz justitia va gasi calea justa privind ce s-a intamplat si nu vor fi probleme grave pentru nimeni".

Ioan Rus a raspuns razand, intrebat fiind daca mai are de gand sa revina in Guvern dupa alegerile din noiembrie. "Deocamdata ma duc acasa. Iarna nu-i ca vara!", a raspuns el.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ioan Rus audiat referendum, #Rus adresa referendum CCR, #Rus adresa chestor referendum , #ministrul de Interne