Rus: Basescu astepta sa maresc listele, Antonescu sa le micsorez. Plec cu un gust amar

Miercuri, 08 August 2012, ora 12:47
5815 citiri
Rus: Basescu astepta sa maresc listele, Antonescu sa le micsorez. Plec cu un gust amar
Foto: Business24

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, miercuri, ca decizia de a-si da demisia din pozitia de titular al acestui portofoliu a fost "cea mai potrivita" si este o expresie a convingerii sale ca "in politica barbatii au calea lor".

Fostul ministru a subliniat ca si criticile pe care i le-a adus, marti, intr-un talk-show de televiziune, presedintele interimar Crin Antonescu i-au confirmat ca decizia sa a fost "potrivita".

Crin Antonescu il ataca pe Rus: Minte, are ceva de ascuns, sper ca a plecat

"Interventia publica a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august imi intareste convingerea ca decizia mea a fost cea mai potrivita. Am luat-o cand am inteles ca nu pot sa fac ceea ce atat Traian Basescu, cat si Crin Antonescu asteptau de la mine. Unul sa maresc listele electorale, altul sa le micsorez. Este razboiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treaba si am facut, organizand din scurt alegeri si referendum fara incidente", a declarat fostul ministru al Administratiei si Internelor.

Ioan Rus a mai spus ca se intoarce la Cluj-Napoca cu "un gust amar", dar ca ramane consecvent in convingerea ca "in politica barbatii au calea lor".

"Plec acasa cu un gust amar, dar cu aceeasi convingere: in politica barbatii au calea lor", a mai declarat fostul ministru al Administratiei si Internelor.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca fostul ministru de Interne Ioan Rus a "mintit" atunci cand a invocat presiuni din partea sa, mentionand ca l-ar putea da in judecata pentru calomnie, insa are "alta treaba acum".

"Stiu urmatorul lucru, ca fostul ministru de Interne a procedat incorect, ca fostul ministru de Interne a mintit. Deci in momentul in care a iesit si si-a dat demisia ieri (luni, n.r.), si-a dat demisia pentru ca nu a fost demis, dar nu e treaba mea. In momentul in care a vorbit in public despre presiuni pe care le-as fi facut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punandu-ma pe acelasi nivel cu Traian Basescu, care il amenintase cu puscaria, precizandu-i si durata in public, eu stiu ca in acel moment ministrul de Interne minte, ca ministrul de Interne are de ascuns ceva, si e foarte bine ca ministrul de Interne a plecat. Daca a plecat, sper ca a plecat...", a declarat Antonescu, la Antena 3.

El a subliniat ca nu a facut presiuni la adresa lui Rus.

"Eu am respins o acuzatie aberanta, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-as putea da si in judecata, dar am alta treaba acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu as fi facut-o domniei sale", a sustinut presedintele interimar.

Antonescu a mai precizat ca "este o minciuna sfruntata care se integreaza perfect, cu voia sau fara voia lui Ioan Rus, in tot atacul propagandistic al lui Traian Basescu" ideea ca el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ioan Rus demisie MAI, #Ioan Rus Crin Antonescu , #demisie
Comentarii