Rus, audiat: Antonescu si Basescu sunt "fete mari", n-au facut presiuni asupra mea

Luni, 13 August 2012, ora 10:29
6255 citiri
Rus, audiat: Antonescu si Basescu sunt "fete mari", n-au facut presiuni asupra mea
Foto: B1 TV

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a sosit luni la Parchet, unde a fost chemat de procurori pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul referendumului, in care s-a cerut urmarirea penala pe numele fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre.

La intrare, Ioan Rus a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia primarului PNL Nicolae Robu, potrivit careia el ar fi stiut ca este interceptat, ba chiar e posibil sa se fi inregistrat singur.

"Cat de prost poti sa fii? Si prostia are o limita", a replicat Rus, adaugand ca el nu a dorit sa fie partas la actiunile ilegale puse la cale de altii.

Primarul Timisoarei: Ioan Rus stia ca e inregistrat sau s-a inregistrat el insusi

"Am dorit sa plece Traian Basescu pentru ca il consider vinovat de multe din esecurile noastre din ultimii ani, dar am dorit, ca membru al Guvernului unei tari membre NATO si UE, sa se intample exclusiv in cadrul constitutional si legal existent astazi in Romania", a explicat el.

De asemenea, fostul ministru de Interne a retractat intr-un mod malitios declaratiile de saptamana trecuta referitoare la presiunile pe care Crin Antonescu si Traian Basescu le-ar fi facut la adresa sa.

"Domnul Crin Antonescu nu m-a sunat niciodata, a spus doar la televizor ca sunt mincinos si am de ascuns ceva. Domnul Traian Basescu nu mi-a cerut niciodata sa modific listele nici in dreapta nici in stanga", a declarat Rus, adaugand ca presedintele suspendat doar i-a vorbit "din usa garajului" despre puscarie.

"Imi cer scuze acestor doi politicieni de anvergura in Romania, fete mari, ca am spus ca m-au presat", a mai declarat ironic Ioan Rus, adaugand: "Faptele arata ca sunt in usa Parchetului, nu la vreun restaurant, si ca am fost demisionat".

Parchetul General a cerut vineri Parlamentului avizul pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre in dosarul actualizarii listelor electorale pentru referendumul din 29 iulie.

Saptamana trecuta, Ioan Rus a demisionat din functia de ministru de Interne, acuzand presiuni atat din partea lui Traian Basescu, cat si a lui Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia. Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a declarat Ioan Rus.

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie (Video)

Vineri, presa a intrat in posesia unor interceptari din dosarul deschis de Parchet pe numele lui Victor Paul Dobre, in care Ioan Rus spune ca s-au facut presiuni asupra lui pentru a asigura validarea referendumului si ca "nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Rus audiat Parchet referendum, #Ioan Rus presiuni referendum, #Rus Basescu Antonescu presiuni, #Rus demisie , #demisie