Predare de stafeta la MAI - pleaca un ministru, vin doi

Marti, 08 Mai 2012, ora 10:24
5092 citiri
Predare de stafeta la MAI - pleaca un ministru, vin doi

Fostul ministru MAI, Gabriel Berca, le-a predat mandatul de la MAI inlocuitorilor sai, Ioan Rus si Victor Paul Dobre, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul ministerului, la care a participat si premierul Victor Ponta.

Potrivit televiziunilor de stiri, la eveniment era asteptat si presedintele Traian Basescu, insa seful statului nu a fost prezent la ceremonie.

Ministerul de Administratie si Interne a fost impartit, in noua formula de guvern condusa de Victor Ponta, in doua ministere.

Astfel, fostul ministru de Interne din Guvernul Nastase, in perioada 2000-2004, Ioan Rus, va conduce Ministerul de Interne, in timp ce Victor Paul Dobre va conduce Ministerul Administratiei. Acesta din urma a fost secretar de stat in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in perioada 2005-2008.

La predarea stafetei, "dupa un mandat mai scurt decat ma asteptam", Gabriel Berca a multumit colaboratorilor sai pentru incredere si le-a urat succes noilor ministri.

"Nu se fac concedieri"

Ioan Rus a asigurat ca pleaca de la prezumtia de competenta a fiecarui anajat din MAI si ca nu va face concedieri in cadrul Ministerului de Interne pe care il va conduce.

"Din punctul meu de vedere, nu am a rezolva niciun fel de probleme in cadrul ministerului, plecam de la prezumtia de capabilitate de a fi normali cu toti, de la prezumtia de competenta a tuturor angajatilor acestui minister. Eu nu schimb pe nimeni, decat pe cei care nu sunt competenti, nu imi incep mandatul prin a face concedieri", a spus Rus.

In finalului discursului, Rus a mentionat ca "am mai mancat painea asta, stiu despre ce e vorba si vreau sa va asigur de buna mea intentie si de buna credinta ca vor sta alaturi de mine toti cei dispusi sa faca ceva bun".

Ponta, trei sarcini pentru doua ministere

Noul premier Victor Ponta a explicat ca a vrut sa participe la ceremonie pentru ca "MAI si MApN sunt doua ministere in care ierarhia, ordinea si datoria sunt altfel privite decat in celelalte ministere.

Ponta a subliniat ca cei doi ministri - Rus si Dobre - reprezinta "propunerea mea si mai putin a partidelor pe care le reprezinta, pentru ca imi doresc un minister mai putin politizat".

De asemenea, noul premier le-a trasat trei obiective sefilor de la MAI. "In primul rand, MAI nu este un minister de partid, o sa fac tot ce tine de mine si o sa cer celor doi ministri sa va asigure cu adevarat ca deciziile importante din acest minister nu se iau in sedii de partid. In ceea ce ma priveste, aveti aceasta garantie, va rog sa o oferiti si dumneavoastra", a transmis Ponta.

A doua sarcina trasata de seful Guvernului se refera la "cele mai corecte alegeri din ultima perioada".

"Sa luati acest mesaj cat se poate de serios, pentru ca nu voi accepta niciun fel de derogare in favoare nimenui. Nu aveti alta datorie decat a va asigua ca nimeni nu fraudeaza voturile si ca alegerile sunt foarte corecte", a mai spus liderul social-democrat.

"Al treilea obiectiv: exista un pericol real ca diverse structuri de crima organizata, clanuri mafiote, sa stapaneasca mai multe zone. Prioritatea dumneavoastra este combatarea oricarui tip de crima organizata din Romania si mai ales sa-i indepartati pe acesti colegi ai dumneavoastra care sunt prea apropiati de aceste structuri. Vreau sa traiesc intr-o tara in care copiilor mei nu le e frica sa iasa pe strada. Ordinea pe strazile acestei tari va depinde de dumnevoastra, de mine va depinde sa va asigur independenta si resursele necesare", a conchis Victor Ponta.

Schimbul din fruntea MAI are loc dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut in urma unei motiuni de cenzura, iar Cabinetul Ponta a fost numit in functie, primind, luni, votul de incredere al Parlamentului.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#predare stafeta MAI, #Berca predare minister Rus, #MAI impartir Rus Dobre , #ministrul de Interne