Ministrul Transporturilor, despre autostrazi: Pot fi vise erotice care nu ni se intampla

Sambata, 02 August 2014, ora 11:27
6550 citiri
Ministrul Transporturilor, despre autostrazi: Pot fi vise erotice care nu ni se intampla

Ministrului Transporturilor, Ioan Rus, a declarat vineri ca Romania ar fi putut sa aiba mai multe autostazi in prezent, daca ar fi existat "o politica mai aplicata in ceea ce priveste dorinta noastra de dezvoltare economica".

"Decidentii, de-a lungul vremii, nu au inteles ca autostrada nu face parte din infrastructura turistica, ci face parte din structura economica.

Decizia a fost mereu politica, in functie de cine dorea mai tare si avea mai multe relatii la guvernare, acest lucru nu a fost subordonat ideii de echilibru in dezvoltarea economica a Romaniei", a declarat ministrul Transporturilor vineri seara, la Digi 24.

Ministrul a adaugat ca trebuie sa se tina cont de banii disponibili pentru autostrazi.

"Autostrazile trebuie gandite in liniste si raportat permanent la ce bani avem la dispozitie, altfel sunt vise erotice care nu ni se intampla", a afirmat Rus.

Acesta a mai precizat ca in perioada 2014-2020 are la dispozitie peste 8 miliarde de euro pentru sectorul de transporturi.

De asemenea, ministrul a declarat ca romanii trebuie sa inteleaga ca supraacciza este o masura buna, iar banii astfel colectati se vor regasi in reteaua rutiera. Rus considera ca Romania are sanse sa depaseasca cifra de 2.440 de kilometri de autostrada in 2020, cifra anuntata de Guvernul Ponta in iarna anului trecut.

Potrivit capital.ro, de la 1 aprilie, data de intrare in vigoare a taxei de 7 eurocenti/litru de carburant, statul roman a colectat mai putin bani in trimestrul II decat in primele trei luni, inainte de aplicarea supra-accizei.

Rus a mai spus vineri ca in 2017 sau, cel tarziu, in 2018 va fi finalizata Autostrada Transilvania.

"Depinde de foarte multi factori, nu de o persoana, ci de toata atmosfera politica", a adaugat ministrul Transporturilor.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Ioan Rus autostrazi vise erotice, #Ministrul Transporturilor autostrazi , #Ministerul Transporturilor