Ioan Rus, sanctionat dupa ce a jignit romanii din diaspora

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 19:17 6155 citiri
Foto: Captura video Youtube/ Guvernul Romaniei

Fostul ministru Ioan Rus a fost sanctionat cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a spus ca romanii din afara tarii lucreaza pe salarii de 1.500 de euro si ca "de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva".

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat ca decizia a fost adoptata in unanimitate de Consiliu, miercuri, informeaza Hotnews.

CNCD a considerat ca declaratiile fostului ministru reprezinta fapte de discriminare si aduc atingere demnitatii umane pentru cetatenii romani care lucreaza in afara tarii si familiile acestora.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus si-a dat demisia

Presedintele Consiliului a precizat ca Rus a fost sanctionat doar cu avertisment, pentru ca a fost luat in considerare faptul ca acesta a demisionat dupa ce a facut declaratiile.

Fostul ministru Ioan Rus a sustinut, pe 10 iunie, intr-o emisiune tv ca: "Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe.

Lucreaza in constructii, autostrazi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate".

Ulterior, Rus a transmis un comunicat de presa in care a sustinut ca formularea folosita este o "generalizare artistica, o licenta".

Pe 11 iunie, Ioan Rus si-a dat demisia din functia de ministru al Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News