Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioan Rus: O ceata de portocalii s-a adunat cu un chimist in frunte sa atace

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 23:03
7554 citiri
Ioan Rus: O ceata de portocalii s-a adunat cu un chimist in frunte sa atace
Foto: Antena 3

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a comentat, vineri seara, decizia Consiliului de Atestare a Diplomelor, care a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat.

"Exista specialisti care se pot uita in liniste si pace si ne vor da o concluzie. Nu trebuie sa sarim in haita. O ceata de portocalii s-a adunat azi cu un chimist in frunte sa atace ceva din drept", a spus Rus, la Antena 3.

Ba mai mult, ministrul sustine ca sunt foarte putini cei care au plagiat in lucrarile lor.

"De la Aristotel si Platon, toti cei care au scris teze pe teme sociale au plagiat. Teza de doctorat se numeste asa pentru ca autorul sau emite niste teze. Pe tehnic, de la Newtion si Einstein, toti au plagiat. Astia pe drept la fel", a continuat Rus.

"Am doctorat. Nu am nicio emotie"

Seful de la MAI a spus ca si el si-a dat doctoratul, dar nu are niciun fel de teama ca cineva l-ar putea banui de plagiat.

"Am doctorat. Nu am nicio emotie. M-am inscris la doctorat inainte de '89 si l-am sustinut acum vreo 18-19 ani. In domeniul tehnic il am", a comentat el.

Consiliul de Atestare a Diplomelor a decis, vineri, ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, insa Pop a anuntat ca decizia nu are valoarea pentru ca respectivul consiliu se afla in reorganizare.

Ministrul Rus a gresit din nou: Tribunalul nu a cerut ridicarea pazei lui Nastase

Cum comenteaza cazul Nastase

Rus a discutat si despre cazul lui Adrian Nastase si a tinut sa le raspunda celor care il sunau tot timpul sa vada cand se duce la DNA. Ministrul a precizat ca nu avea de ce sa mearga la DNA pentru ca Nastase era un om liber cand a luat el legatura prin telefon cu fostul ministru.

"E greu de materalizat cand stii ce ai facut si exact cand. Cand vad tristi din astia care ataca in toate felurile... Am facut ce face orice om ce are in responsabilitate ordinea publica. Sa nu avem o imagine pe toate CNN-urile. Daca saream cu mascati peste garduri, eram de rasul lumii complet. Din punctul meu de vedere pana la data in care i se ducea mandatul acasa, era un om liber. Putea sa faca orice. Nu avea interdictie. Nu vorbim de niciun fel de restrictie a acelui cetatean. Ce sa ma intrebe pe mine DNA-ul. Am vorbit ce am vrut", a completat Rus.

Ministrul a mai spus ca i-a explicat lui Nastase care sunt solutiile si ca se observa clar ca era depresiv si ca de aceea si-a dat seama ce putea sa se intample.

"I-am explicat. Avem solutiile acestea. Hai sa gasim una civilizata. Era depresiv. Extrem de necajit. Ce am simtit ca s-ar putea sa se intample viata, a demonstrat natura ca s-a intamplat. As face si a o suta oara acelasi lucru", a conchis ministrul.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Rus ceata portocalii plagiat, #Rus plagiat Ponta, #Ioan Rus plagiat Ponta , #ministrul de Interne