Ioan Rus, despre "spirala" de pe Facebook de la prezidentiale si comunismul din PSD

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 14:10
8019 citiri
Ioan Rus, despre "spirala" de pe Facebook de la prezidentiale si comunismul din PSD

Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, comenteaza eticheta de comunism pusa partidului, precum si "spirala" de pe Facebook care ar fi existat la alegerile prezidentiale si care a contribuit la pierderea presedintiei de catre Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor este de parere ca exista o legatura intre "comunismul" care a fost asociat PSD-ului si tinerii mobilizati pe Facebook sa iasa la vot, intarind ideea ca studentii au nevoie de asistenta sociala si de sprijin.

Rus explica esecul lui Ponta la prezidentiale: Pe tine te iubesc, pe celalalt il iubesc foarte mult

"Pana la urma daca te uiti in Europa sau in lume, tinerii, in cvasimajoritatea lor sunt de stanga. Intelectualii, majoritatea lor sau cvasimajoritatea lor sunt de stanga. La noi, intelectualitatea... si cum sa fii ca student sau tanar muncitor de dreapta? Adica ce legatura are marfa cu ambalajul? In situatia asta chiar niciuna.

Nu poti sa fii de dreapta, ca nu ai nimic de aparat din valorile de dreapta ca si tanar student, ai din valorile de stanga, ca ai nevoie de asistenta sociala, de sprijin", a spus Rus, intr-o emisiune difuzata duminica la Pro Tv.

Acesta explica si legatura dintre social-democratie si comunism: "Din cauza faptului ca social-democratia romaneasca, sa zicem asa, este succesoarea in drepturi si obligatii, ca asa s-a format, din Revolutia romana, cum s-a nascut ea, in mai multe tari foste comuniste social-democratii au ramas succesori in drepturi si obligatii ai fostelor partide comuniste".

Dragnea: Am lasat sa se sedimenteze ideea ca suntem comunisti. Congres PSD in curand? (Video)

"Eu credeam si...chiar credeam, ca aparitia acestei generatii a lui Victor Ponta, ca eu am fost membru al Partidului Comunist Roman, fara indoiala. Victor Ponta n-a fost, habar n-are, (...) ca nu stie despre comunism nimica, n-a trait in vremea aia decat in adolescenta cand se ocupa de altceva decat de ideologie. Avea altele pe ordinea de zi. E relativ absurd.

Trebuie sa se rupa aceasta idee prin aparitia acestei noi generatii. Se va rupe in mod firesc. Eu credeam ca acum, cu Ponta, cu Sova, cu Banicioiu, cu generatia asta de tineri care ii avem in partid.. dispare. Uite ca n-a disparut, pentru ca propaganda a lucrat de asa natura incat totusi...Va dispare. E o problema, inca e o problema de apreciere, dar e emotionala, nu rationala", a sustinut vicepresedintele PSD.

Sebastian Ghita: Nu am crezut ca Partidul Facebook si Partidul Diaspora vor intoarce rezultatulI

Acesta a gasit o explicatie si pentru mobilizarea tinerilor pe Facebook pentru a iesi la vot in numar mare in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Afirm despre dumneata sau despre dumnealui ceva si de acolo incolo prietenii mei cred, ca eu am credibilitatea mea eventual, si cumva s-a dus, s-a dus in spirala, pentru ca niciun sociolog n-a prins spirala aceasta pe care s-au rotit diverse informatii. N-au prins-o. Ca s-a extins extraordinar in ultimele zile, intre tururi.

Daca vrei sa demonstrezi logic ceva de acolo, multe afirmatii, cu comunistii, nu le poti demonstra, semn ca are un caracter propagandistic masiv, chiar daca nu mai folosim acuma ideea de propaganda. Dar caracterul acesta este, daca te uiti cu atentie", a mai afirmat social-democratul.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ioan Rus spirala Facebook, #Ioan Rus comunism PSD, #Ioan Rus propaganda Facebook , #PSD