Ioan Rus, despre negocierile PSD si PD-L: Acolo trebuiau barbati, nu curve (Video)

Joi, 08 Iulie 2010, ora 21:16
2964 citiri
Ioan Rus, despre negocierile PSD si PD-L: Acolo trebuiau barbati, nu curve (Video)
Foto: Arhiva

Ioan Rus a declarat la Conferinta Judeteana a PSD Cluj, ca la masa negocierii guvernarii PD-L-PSD, la care au stat si el si Victor Ponta, trebuia sa stea "barbati, nu curve", care sa puna interesul Romaniei si romanilor inaintea intereselor de partid.

Fostul lider PSD Cluj a subliniat, in fata celor 600 de delegati prezenti, joi, la Conferinta Judeteana a PSD Cluj, ca si colaborarea cu PD-L si cea cu PNL a uesuat pentru ca au fost puse interesele de partid mai presus de cele ale Romaniei si ale romanilor.

Rus a facut aceste afirmatii la cateva minute dupa ce Victor Ponta a afirmat ca intrarea la guvernare cu PD-L a fost "un proiect esuat".

"Guvernarea cu PD-L a fost o idee extrem de serioasa. Am participat si eu, ati participat si dumneavoastra si la Basescu in birou si altundeva. Daca am fi fost nemti, nu romani, atunci programul poltic al aliantei se punea in slujba Romaniei, nu in slujba PD-L sau PSD.

Asta a fost greseala, pentru ca stanga cu drepta guverneaza in Germania, a guvernat patru ani in slujba Germaniei. Au pus inainte intresul national. Asta trebuia sa facem si noi, acolo trebuiau barbati, nu curve."

"Noi nu ne-am incurcat, Victoras dragu' tatii, in faptul ca ne-am aliat cu ei, ca asa ne-au incurcat si liberalii inainte, asa s-au incurcat ei in noi si asa mai departe, dintr-un singur motiv, ca nu am fost capabili sa punem interesul Romaniei si romanilor inaintea intereselor de partid.

Nu poate fi interesul PSD-ului mai important decat interesul Romaniei. Asta a fost, de fapt, esecul si in colaborarea cu liberalii, si a liberalilor cu PD-L-ul si a noastra cu PD-L-ul", a spus Ioan Rus.

Ioan Rus, care este si proprietarul unei firme care comercializeaza masini, a tinut sa mai critice dezbaterile de la Bucuresti care nu se concentreaza pe cei care produc banii care se impart la bugetul de stat.

"Dezbaterea publica in acest moment e canalizata aproape exclusiv pe consumatorii de buget: ce facem cu pensionarii, cu profesorii, cu militienii si asa mai departe. Si nu ne concentram pe producatorii de buget. Atata timp cat guvernul actual nu are un program prin care sa stimulam producatorii de buget, discutam complet degeaba. Prima prioritate este cei care produc banii la buget, nu cei care ii consuma. La cei care ii consuma prioritatea este cine fura mai mult", a mai afirmat Rus.

Fostul lider al PSD Cluj a subliniat ca Romania are nevoie de programe in slujba cetateanului, pentru ca acum "toata lumea e in slujba cetateanului si fura care cum poate".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ioan Rus PDL PSD, #Ioan Rus negocieri curve, #PSD PDL negocieri curve , #PSD