Ioan Rus, despre MAI: Am gasit un climat viciat, oameni in functii fara competente

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 13:17
3340 citiri
Ioan Rus, despre MAI: Am gasit un climat viciat, oameni in functii fara competente
Foto: Digi 24

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat, vineri, cateva dintre concluziie auditului intern la MAI, spunand ca a gasit un climat viciat pentru ca, in ultimii trei ani, conducerea de la Interne a fost inlocuita de 10 ori ca sa fie schimbati sefii.

"Am gasit in MAI un act managerial erodat si neperformant, un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor si a predictibilitatii masurilor adoptate, reformele avand un caracter haotic. In ultimii trei ani, s-a schimbat conducerea de 10 ori ca sa fie inlocuiti sefii. In ultimii doi ani, au fost operate numeroase modificari legislative in planul reorganizarii structurale ale MAI, fara a avea la baza politici publice si studii de impact.

Toate aceste initiative au avut ca scop diminuarea, cu orice pret, a numarului indicatorilor in finantare repartizati institutiei. Am gasit in functii de conducere oameni care nu aveau competente, dar care erau membri ai partidului de guvernamant", a subliniat Rus.

Sefii care vor intelege nu vor fi schimbati

Cu toate ca a acuzat schimbarile care au avut loc in interiorul MAI in ultimii ani, Ioan Rus a spus ca se gandeste sa faca si el unele schimbari, dar ca pe cei care inteleg cum stau lucrurile nu ii va inlocui.

"Pe cei care vor intelege despre ce vorbim in acest moment nu-i vom schimba. Nu-mi fac un obiectiv din a schimba oameni, imi fac un obiectiv din a schimba mentalitati, daca voi reusi.

Seful MAI a mai acuzat ca infractionalitatea a crescut din cauza ca au fost disponibilizati 10.000 de oameni din Ministerul Administratiei si Internelor.

"Diminuarea efectivelor MAI cu 10.000 de angajati, prin disponibilizare de personal a fost prezentata ca o victorie a "binelui" fara a se lua in calcul efectele ulterioare acestei masuri si anume scaparea de sub control a fenomenului infractional aflat in trend ascendent in primul rand ca urmare a pauperizarii accentuate a populatiei", a precizat ministrul Internelor.

"Lipsa de coerenta a cadrului legislativ, multitudinea actelor normative care reglementeaza acelasi domeniu, continua sa genereze ineficienta, paralelisme in activitate, si nu in ultima instanta, o lipsa de responsabilitate in asumarea esecului.

In absenta unei strategii pe termen mediu si lung, care sa defineasca cadrul general de evolutie al Ministerului Administratiei si Internelor, reformele au avut un caracter haotic, cu obiective uneori contradictorii, care au facut imposibila reducerea costurilor de functionare a institutiei, nu au asigurat rationalizarea procesului decizional si nu au permis implicarea comunitatilor in solutionarea problemelor din domeniul ordinii si sigurantei publice sau in derularea actului administrativ", a accentuat Rus.

Nu in ultimul rand, Rus a constatat ca "toate tipurile de infractionalitate din tarisoara noastra au crescut" si ca "masurile de siguranta sunt sub nivelul pe care il dorim".

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Ioan Rus climat viciat MAI, #Ioan Rus schimba sefi, #MAI sefi schimbati , #ministrul de Interne