Ioan Rus, despre fratii Camataru: Unul este prins si unul urmeaza sa fie prins

Duminica, 13 Mai 2012, ora 13:59
2187 citiri
Ioan Rus, despre fratii Camataru: Unul este prins si unul urmeaza sa fie prins
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca unul dintre fratii Camataru a fost prins, iar cel de-al doilea urmeaza sa fie prins, insa a refuzat sa ofere mai multe informatii.

Intrebat daca are informatii unde se afla Nutu Camataru, Ioan Rus a afirmat ca daca Politia stie unde este un infractor nu spune acest lucru jurnalistilor ca acestia sa spuna la televizor iar "ala sa fuga de acolo".

Sile Camataru, prins de politistii din Germania

"Daca Politia stie unde e un infractor, crezi ca-ti spune dumitale, ca sa spui acum la televizor ca ala sa fuga de acolo (...) Nu am nicio informatie. Unul este prins si unul urmeaza sa fie prins", a spus Rus raspunzand intrebarii unui jurnalist.

Politia, dupa retinerea lui Camataru in Germania: Putem spune ca suntem in Schengen

In pofida insistentelor jurnalistilor, Ministrul de Interne nu a dorit sa ofere mai multe informatii despre cazul fratilor Camataru.

Ioan Rus a participat, duminica, la Alba Iulia la ceremonia de investire in functie a noului prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru.

Sile Camataru, pe numele caruia s-a dat mandat de urmarire internationala, a fost prins in Germania de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit IGPR, Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala sambata seara, fiind prins de politistii germani in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei masini cu numar de Frankfurt, impreuna cu alte trei persoane, doi barbati si o femeie, care sunt verificate de politistii germani.

"E greu de crezut ca a fost vorba despre o predare voluntara. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie sa ajunga in fata procurorilor germani, urmand ca in 10-15 zile sa fi extradat in Romania", a spus purtatorul de cuvint al IGPR, Marius Tache.

Oficialul IGPR a mai spus ca fratele lui Sile Camataru, Nutu, este dat, si el, in urmarire internationala, insa nu a fost localizat deocamdata. Potrivit IGPR, nu exista informatii ca Nutu Camataru ar fi plecat din Romania.

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, vineri seara, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Sile si Nutu Camataru au anuntat politistii ca se predau duminica sau luni

Cei au fost condamnati, vineri, de instanta suprema, printr-o decizie definitiva, la sase si, respectiv, 13 ani de inchisoare, judecatorii mentinand, in cazul celor doi, sentinta din faza inferioara a procesului.

In cazul lui Vasile Balint, judecatorii instantei supreme au admis partial recursul acestuia, constatand ca executata in regim de detentie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au si dedus-o din condamnarea de 13 ani data de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatate de detentie.

Fratii Camataru au fost judecati, alaturi de rude si apropiati, intr-un dosar privind savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Ioan Rus fratii Camataru, #ministru Interne fratii Camataru, #Ioan Rus Sile Camataru, #Sile Camtaru prins Germania , #ministrul de Interne