Ioan Rus: 2018 poate fi anul in care Romania va avea doua autostrazi transcarpatice

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 08:42
4490 citiri
Ioan Rus: 2018 poate fi anul in care Romania va avea doua autostrazi transcarpatice
Foto: buzznews.ro

Anul 2018 poate fi cel in care Romania va avea doua autostrazi transcarpatice, una care sa lege sudul tarii de nord si una estul de vest, a declarat, vineri seara, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Pana in 2018, prioritate zero in acest Master Plan (Master Planul General de Transport al Romaniei - n. red.), dincolo de toate retelele care sa asigure interconectivitate intre diverse localitati, regiuni etc., se gasesc doua lucruri esentiale:

  • doua transcarpatice sud-nord, prin Pitesti si prin Brasov
  • si doua transcarpatice una Bacau - Brasov si una de la Targu Neamt, pe la Poiana Largului, care sa coboare, de asemenea, in Transilvania.

Pe finantarea existenta azi, pe disponibilitatile pe care le avem, 2018 poate fi anul in care sa avem doua (autostrazi transcarpatice - n. r.), deci cel putin cate o transcarpatica sud-nord si est-vest", a spus Rus, la postul de televiziune B1 TV.

Anca Boagiu, despre autostrazile Romaniei si pericolele pentru soferi: Riscul e mare, nu ne putem juca! Interviu video

Ministrul Transporturilor a reiterat faptul ca autostrazile Pitesti - Sibiu si Craiova - Pitesti se regasesc in Master Planul General de Transport.

"Imi spune cineva ca la Pitesti adunau semnaturi sa facem autostrada Pitesti - Sibiu. Autostrada Pitesti - Sibiu se regaseste in Master Planul General de Transport, ca si Craiova - Pitesti. Ce sa umblam sa adunam semnaturi?!", a precizat Ioan Rus.

Adio autostrazi, bun venit drumuri expres (Foto)

Seful de la Transporturi a facut referire si la caile ferate si a dat asigurari ca nicio ruta de cale ferata care deserveste o zona cu dezvoltare economica nu va fi desfiintata.

"Romania are cam 12.000 de kilometri de rute de cale ferata si peste 20.000 de kilometri de cale ferata. Sunt triaje, depouri unde-s multe linii. Nicio ruta de cale ferata care deserveste o zona cu dezvoltare economica si cu activitate economica nu va fi desfiintata.

Sunt doua considerente luate in discutie: existenta unor agenti economici ce impun existenta unei cai ferate sau probleme sociale, care impun existenta unei cai ferate. Si atunci, eu, care nu-s de aici, de pe Dambovita, asta spun. Aceste lucruri se vor intampla. Eu ii indemn pe romani, deopotriva PSD-isti, liberali, PDL-isti sa renunte la atata scandal si sa se gandeasca si la lucruri pozitive. In realitate, avem si lucruri pozitive pe care sa le facem impreuna", a indemnat ministrul Rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Ioan Rus autostrazi 2018, #autostrazi transcarpatice 2018, #autostrazi Master Plan , #Ministerul Transporturilor