Aberatia zilei: Prometeu inlantuit la Ministerul Transporturilor

Joi, 09 Iulie 2015, ora 14:05
6184 citiri
Aberatia zilei: Prometeu inlantuit la Ministerul Transporturilor
Foto: ibiblio.org/ tablou Dirck van Baburen

Ioan Rus n-a facut mare branza cat timp a fost ministru al Transporturilor, devenind mai interesant pentru opinia publica abia dupa ce si-a dat demisia in urma unui scandal, generand astfel o situatie aberanta: de mai multe zile este ministru... cu forta, desi teoretic ar fi plecat din functie de ceva timp.

Rus a demisionat pe 11 iunie, iar dupa doua saptamani si-a facut bilantul pe site-ul ministerului si le-a transmis romanilor scuzele lui. Cu toate astea, Rus ramane in continuare ministru, pentru ca presedintele Klaus Iohannis n-a incheiat negocierile cu premierul Victor Ponta.

Cea care a confirmat public existenta acestei noi stupizenii inregistrate pe scena politica a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, care a declarat luni ca Guvernul a trimis la Palatul Cotroceni o noua propunere pentru sefia Trasporturilor, dar Cotroceniul n-a zis pana acum nici da, nici ba.

Surpriza la Guvern: Ioan Rus este inca ministru al Transporturilor

Asa se face ca, vrand nevrand, Ioan Rus s-a prezentat joi la Palatul Victoria, insotit de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Iulian Matache, iar dupa doua ore de discutii cu premierul abia intors din Turcia a parasit incinta, fara explicatii, informeaza Mediafax.

Cu siguranta, printre subiectele discutate a fost si numele celui care va reprezenta ministerul la ceremonia de sambata, cand va fi deschis punctul de trecere a frontierei intre autostrada Nadlac-Arad si autostrada M43 din Ungaria (sigur, inca n-avem master plan, n-avem autostrazi, n-avem investitii majore in infrastructura, dar taiem panglici pentru orice flecustet, pentru ca da bine in ochii votantilor).

Pana ieri, Guvernul de la Budapesta nu stia nici cui ii va strange mana, sambata, Viktor Orban - lui Victor Ponta sau interimarului Gabriel Oprea - insa situatia s-a lamurit astazi, odata cu revenirea oficiala in functie a premierului. O problema s-a rezolvat, mai ramane una: cine va reprezenta Ministerul Transporturilor la marea festivitate?

Situatia Guvernului Romaniei e tare caraghioasa. Ca "demisia este un act unilateral de vointa" stie oricine a fost angajat macar pentru o singura zi.

Se pare insa ca "vointa" lui Ioan Rus nu prea conteaza la Palatul Cotroceni, cata vreme politicianul nu este dezlegat de Klaus Iohannis de juramantul depus in iunie 2014 pentru preluarea functiei de ministru.

Ioan Rus a fost/este al patrulea ministru al Transporturilor din ultimii trei ani, timp in care nu s-a inceput nici macar un kilometru nou de autostrada. PSD l-a propus ca inlocuitor pe senatorul PSD de Dolj Mihai Fifor inca din data de 21 iunie. Acesta este licentiat in filosofie, are un masterat in Literatura Romana, un doctorat in antropologie sociala (plus alte masterate si diplome la SNSPA, Colegiul National de Aparare sau Colegiul MAI), dar ZERO experienta in Transporturi, despre care este vorba in "propozitie".

Cine-i Mihai-Viorel Fifor, propus de Ponta la Transporturi: Averea si legaturile cu Nana

Dar chiar si asa, nu-i problema. N-ar fi prima oara cand oameni care n-au habar despre un minister ajung sa il conduca. Si apoi, poate ca nominalizarea a avut un schepsis: Cu siguranta Mihai Fifor va fi pe aceeasi lungime de unda cu jurnalista Dana Berinde, consiliera lui Ioan Rus numita de acesta sefa a Biroului de implementare a master planului de transport pentru perioada 2014-2020.

Aberatia zilei: Master planul de transport al Romaniei, implementat de o prezentatoare TV

Prin urmare, pare de neinteles motivul pentru care Klaus Iohannis il tine inlantuit ca pe Prometeu pe Ioan Rus de Ministerul Transporturilor.

Adica presedintele si premierul se inteleg cu mare usurinta cand vine vorba despre marirea propriilor salarii sau despre revenirea pensiilor speciale si nu se pot intelege pe conducerea unui minister care oricum e lipsit de eficienta?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Ioan Rus demisie Transporturi, #Iohannis Fifor Ministerul Transporturilor , #Ministerul Transporturilor