PDL cere posturile lui Blaga si Anastase, chiar pentru o zi: "E vorba de lege"

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 12:56 5008 citiri
Foto: Romania TV

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean de la PDL, a declarat ca partidul sau cere ca Vasile Blaga si Roberta Anastase, fostii presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, sa fie repusi in functii, ca un semnal pentru respectarea legii in Romania, considerand ca schimbarea lor a fost abuziva.

"Chestiunea nu e simbolica, e bazata pe regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului. CCR a anulat legea care taia din atributiile sale. Schimbarile presedintilor celor doua Camere au fost facute cu incalcarea normelor, ei pot fi schimbati doar la propunerea grupurilor parlamentare din care provin", a spus Oltean pentru Ziare.com.

"Va ajuta la reinstaurarea respectarii legii, la indreptarea unei actiuni abuzive", a adaugat acesta.

Deputatul de Bistrita spune ca nu conteaza ca mai e putin pana la alegeri si ca ar conta fie si daca ar recupera posturile pentru o zi.

"Si daca e pentru o zi, trebuie sa o faci, astfel ii incurajezi sa persevereze in incalcarea legii", a conchis acesta.

PDL a anuntat ca vrea sa revendice posturile lui Blaga si Anastase, dupa decizia CCR care prevedea ca aceasta institutie isi va pastra dreptul de a se pronunta asupra deciziilor Parlamentului. PDL a contestat schimbarea lui Blaga si Anastase la CCR, considerand ca a fost facuta in mod abuziv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Strugure
rank 5
Vrem domnia legii si nu dictatura celor din USL.