Ioan Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 12:21
3168 citiri
Ioan Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL
Foto: Digi 24 TV (Arhiva)

Deputatul PNL Ioan Oltean a demisionat din conducerea partidului, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul de coruptie ANRP 4.

Ioan Oltean si-a dat demisia din functia de vicepresedintele al PNL, joi, la scurt timp dupa ce a aflat ca procurorii anticoruptie au inceput actiunea penala impotriva sa, a anuntat vineri co-presedintele liberalilor, Vasile Blaga.

"Va anunt ca domnul Oltean si-a depus inca de ieri dimineata demisia din functia de vicepresedinte al partidului", a declarat Vasile Blaga pentru Stiri pe Surse.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, vineri dimineata, arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul ANRP 4.

DNA cere arestarea a doi deputati: Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a sesizat pe procurorul general al PICCJ pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a celor doi, se arata intr-un comunicat al institutiei anticoruptie.

Orban, despre Oltean: PNL va vota la vedere in favoarea unei eventuale cereri a Justitiei

Potrivit anchetatorilor, Ioan Oltean, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, Teodorescu Catalin Florin, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), este acuzat de abuz in serviciu.

Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, urmariti penal

DNA a anuntat, joi, ca deputatii PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie in dosarul ANRP 4.

Ioan Oltean, urmarit penal in dosarul ANRP4 - a primit 600.000 de euro intr-o parohie (Video)

In comunicatul remis presei de DNA se arata, printre altele, ca in 2010 Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro in incinta unei parohii, in schimbul banilor exercitandu-si influenta asupra sefei ANRP de la acea data.

Spaga in biserica: Oltean spune ca nu stie unde e parohia in care ar fi luat mita de 600.000 de euro

Ioan Oltean, saltat de pe aeroport si dus la DNA

Totodata, in dosarul mafiei retrocedarilor ilegale, ANRP 4, joi seara au fost retinute cinci persoane: fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Diacomatu, omul de afaceri Mihai Rotaru, Lacramioara Alexandru si Rodica Constantinovici, fosti membri in comisia ANRP si Sergiu Negurici, evaluator.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ioan Oltean demisia, #Ioan Oltean demisie PNL, #Ioan Oltean demisie DNA , #DNA