Ioan Oltean: Nu mi-e teama de beciul domnesc

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 13:23
3984 citiri
Ioan Oltean: Nu mi-e teama de beciul domnesc
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul vicepresedinte PNL Ioan Oltean, pentru care DNA a cerut arestarea preventiva pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, a declarat vineri, la Bistrita, ca nu se teme de "beciul domnesc" si ca este pregatit sa ispaseasca orice fel de pedeapsa, daca acuzatiile vor fi dovedite.

Ioan Oltean a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Bistrita-Nasaud, ca si-a depus inca de saptamana trecuta demisia din functia de copresedinte al organizatiei judetene si ca il va propune in locul sau pe fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale din timpul guvernarii PDL, Eugen Curteanu, care este in prezent prim-vicepresedinte al filialei PNL Bistrita-Nasaud.

Deputatul bistritean a tinut sa afirme ca nu ii este teama de arestarea sa preventiva, pe care o considera iminenta.

Dosarul ANRP4: Fotografii cu Ioan Oltean si Crinuta Dumitrean, probe la dosar

"Nu sunt un om caruia ii este teama. Nu va inchipuiti ca mi-e teama de beciul domnesc, ca mi-e teama de catuse. Nu imi este teama decat de Dumnezeu in lumea asta. Cu atat mai mult cu cat ma uit in ochii fiecarui om pe care il intalnesc, ma uit in ochii dumneavoastra si in ochii oricui vreti, pentru ca nu ma simt vinovat de savarsirea acestor fapte. (...) Sunt gata sa ma duc sa imi ispasesc orice fel de pedeapsa; singurul lucru pe care il vreau este ca pedeapsa sa fie in consecinta unei fapte pe care eu am savarsit-o", a spus Oltean.

Ioan Oltean a reiterat faptul ca nu a fost niciodata in Chitila sau in biserica din Chitila si ca din denunturile preotului de acolo nu reiese ca ar fi primit vreo suma de bani, insa se considera deja condamnat de catre presa si de catre opinia publica, motiv pentru care spera ca ii vor face dreptate judecatorii.

"Stiu ca sunt condamnat, mai mult decat isi inchipuie altii. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publica pe care presa a inflamat-o fara sa cunoasca realitatea, fara sa am odata posibilitatea de a ma apara. Nici nu vreau sa fac telejustitie; tot ce am de spus de azi incolo o voi face in fata procurorului de caz si pe urma in fata justitiei. (...)

Sunt condamnat intr-un mod absolut nepermis. M-am obisnuit cu toate, sunt calit, sunt pregatit sa suport absolut orice fel de consecinta, de la oprobiul public pana la pedeapsa", a afirmat deputatul PNL.

Ioan Oltean, la un pas de arestare - aviz pozitiv de la comisia juridica

Ioan Oltean a recunoscut ca "nu ii este usor" in aceste momente fata de familie, fata de fiica sa si fata de locuitorii judetului Bistrita-Nasaud si a spus ca va folosi zilele de libertate care i-au mai ramas pentru a-si pune lucrurile in ordine.

Intrebat daca crede ca exista sanse sa isi petreaca sarbatorile de iarna acasa, dupa ce va contesta decizia de arestare preventiva, Oltean a afirmat ca aceste sanse sunt minime.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ioan Oltean beciul domnesc, #Ioan Oltean DNA, #Ioan Oltean spaga , #DNA