Ioan Oltean, la un pas de arestare: Nimeni nu ne poate apara decat Cel de sus (Video)

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 13:44
4260 citiri
Ioan Oltean, la un pas de arestare: Nimeni nu ne poate apara decat Cel de sus (Video)
Foto: Captura Digi 24

Deputatul PNL Ioan Oltean a negat toate acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie in dosarul ANRP 4, spunand ca nu a fost niciodata la nicio biserica din localitatea Chitila si nici nu a luat mita.

Ioan Oltean a stat de vorba cu jurnalistii, miercuri, dupa ce a fost audiat in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, care a formulat un aviz pozitiv privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii parlamentarului liberal.

"Un lucru este esential: nu am fost niciodata in localitatea Chitila si nu am fost nici la biserica din Chitila, nu l-am cunoscut pe denuntator, parintele Alexandrescu - daca pot sa-i spun parintele Alexandrescu - si nu am luat bani de la Mihai Rotaru", a declarat Ioan Oltean la iesire din sedinta comisiei.

Rugat sa comenteze acuzatia anchetatorilor ca era ca un sef pentru Crinuta Dumitran, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), deputatul PNL a raspuns scurt: "Eu nu am fost sef nicaieri decat presedinte la PNL Bistrita-Nasaud".

Ioan Oltean era ca un sef pentru presedintele ANRP, Crinuta Dumitrean - referat DNA

Intrebat ce le-a spus deputatilor juristi, in contextul in care PNL si PSD au anuntat deja ca parlamentarii lor vor vota favorabil solicitatii DNA, Ioan Oltean a declarat ca "in fata comisiei am prezentat probele din care rezulta in mod cert nevinovatia mea si lipsa de sustinere" a denuntului.

"N-am cerut sa ma apere nimeni, nimeni nu ne poate apara decat Cel de sus", a subliniat Oltean.

Intrebat daca se va simti umilit in cazul in care va fi arestat, Ioan Oltean a spus ca "mai mare umilinta decat am suportat eu zilele acestea din cauza mass media nu se poate".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru arestarea preventiva lui Ioan Oltean. Avizul este unul consultativ, iar votul final va fi dat in plenul Camerei Deputatilor.

Ioan Oltean, la un pas de arestare - aviz pozitiv de la comisia juridica

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, vinerea trecuta, retinerea si arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul ANRP 4.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Oltean, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, Teodorescu Catalin Florin, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), este acuzat de abuz in serviciu.

In comunicatul remis presei de DNA se arata, printre altele, ca in 2010 Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro in incinta unei parohii, in schimbul banilor exercitandu-si influenta asupra sefei ANRP de la acea data.

Spaga in biserica: Oltean spune ca nu stie unde e parohia in care ar fi luat mita de 600.000 de euro

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Ioan Oltean comisie, #Ioan Oltean aviz arestare, #Ioan Oltean DNA , #DNA
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1