Plagiatul lui Mang: Ponta cere de abia acum expertiza Academiei Romane

Luni, 14 Mai 2012, ora 21:56
3277 citiri
Plagiatul lui Mang: Ponta cere de abia acum expertiza Academiei Romane
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a solicitat, luni seara, ca Academia Romana sa verifice oficial acuzatiile de plagiat care i se aduc ministrului Educatiei, Ioan Mang.

Premierul i-a cerut presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, sa faca o comisie care sa verifice acuzatiile de plagiat aduse lui Mang, potrivit lui Ponta, ca "a preluat informatii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan si Israel", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

In scrisoarea oficiala, se precizeaza ca, "in decursul saptamanii", in presa si in spatiul public au aparut "diverse acuzatii de plagiat" la adresa ministrului Educatiei, Ioan Mang, "acesta fiind banuit ca a preluat informatii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan si Israel".

"Pentru a lua o decizie pe aceasta speta, dorim sa solicitam o expertiza din partea Academiei Romane. O decizie politica in acest caz, care sa nu poata fi contestata de nimeni si in baza careia sa se ia hotararea corecta in ceea ce priveste parcursul profesional al domnului ministru Ioan Mang in actualul cabinet, poate veni doar in urma unui raspuns din partea institutiei pe care, cu onoare, o reprezentati si o conduceti", i-a scris Victor Ponta profesorului Haiduc.

Premierul precizeaza ca a apelat la expertiza Academiei Romane in aceasta chestiune "avand in vedere nivelul de asteptare creat in randul opiniei publice", pe de-o parte si datorita "garantiei si legitimitatii pe care o comisie de evaluare formata din specialisti ai Academiei Romane o vor oferi in aceasta cauza".

"Contam pe expertiza, obiectivitatea si probitatea academicienilor care vor fi insarcinati de catre dumneavoastra pentru a realiza aceasta analiza si a lua decizia corecta in ceea ce priveste acest subiect", incheie Ponta, multumindu-i totodata lui Haiduc pentru sprijin.

Mang, acuzat de plagiat: Academia Romana nu a primit nicio cerere de la Ponta

In plin scandal al plagiatului, premierul Victor Ponta a anuntat, in urma cu patru zile, ca cere Academiei Romane sa verifice acuzatiile aduse ministrului Educatiei, Ioan Mang. Totusi, reprezentantii institutiei au precizat, in urma cu doar cateva ore, ca nu au fost inca solicitati oficial sa verifice acuzatiile de plagiat.

"Academia nu a fost inca solicitata si nu am primit nici documentele relevante", a declarat Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, este acuzat ca ar fi plagiat mai multe articole, lucru confirmat de autorii lucrarilor originale, cercetatori internationali. Tragi-comic este ca unul dintre articolele plagiate continea erori de care Mang nici macar nu si-a dat seama.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele EDU-CER, profesorul Stefan Vlaston, a vorbit despre acest al doilea articol, de data asta copiat dupa lucrarea prof. dr. Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa Israel, lucru confirmat de autor.

D.R.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ponta Mang plagiat Academie, #Academia Romana solicitare oficiala , #plagiat