PDL ii cere lui Ponta sa-l inlocuiasca pe Ioan Mang pana luni

Vineri, 11 Mai 2012, ora 13:12
2244 citiri
PDL ii cere lui Ponta sa-l inlocuiasca pe Ioan Mang pana luni

PDL a cerut vineri, prin vocea fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba, inlocuirea, pana luni, a ministrului Ioan Mang, acuzat de pagiat.

"PDL ii cere d-lui prim ministru inlocuirea, pana luni, a ministrului Educatiei. Demisia nu este o drama, in acest caz este o datorie pentru ca in joc este calitatea si credibilitatea sistemului de invatamant", a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, Catalin Baba.

Premierul Victor Ponta a cerut Academiei Romane sa verifice acuzatiile de plagiat care planeaza asupra ministrului Educatiei, Ioan Mang, iar membrii academiei se pot intalni cel mai devreme luni, pentru a discuta cazul.

In viziunea lui Baba, singurul organism abilitat sa judece cazurile de plagiat este Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Mang, acuzat de plagiat: Ancheta Consiliului National de Etica incepe vineri

Potrivit acestuia, cazul de plagiat trebuie analizat de Consiliul National de Etica, "o instiutie absolut respectabila, formata din cadre didactice din Romania si are atributii sa judece acest caz de plagiat".

"Consiliul National de Etica judeca din punct de vedere profesional, fara ingerinte politice, fara sa fie legata de functia pe care o are persoana" in cazul careia se analizeaza suspiciunea de plagiat, aprecizat Baba.

"Consiliului national de etica din cadrul ANCS este institutia abilitata, conform legii, sa judece aceste cazuri de pagiat. Tactica de a invita Academia Romana sa se pronunte asupra plagiatului nu face altceva decat sa intarzie o stare de fapt. Academia Romana nu are procedurile necesare pentru a se pronunta asupra plagiatelor", a mai spus Catalin Baba.

"Din perspectiva celor doua numiri pe care Victor Ponta le-a facut la Ministerul Educatiei arata clar de ce in programul de guvernare se afla la loc fruntas schimbarea Legii Educatiei Nationale", a adaugat fostul ministru al Educatiei in timpul guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu.

Ministrul Educatiei Ioan Mang a sustinut joi ca lucrarile care-i sunt atribuite nu-i apartin, fiind intr-adevar plagiate, si a comentat ca situatia in care se afla de cateva zile a provocat tensiuni si membrilor familiei sale.

"Lucrarile care s-au indicat ca fiind ale mele sunt plagiat, sunt de acord cu asta, dar lucrarile alea nu sunt ale mele. Asa bine, lucrarile nu sunt ale mele, o spun de o mie de ori.

Toata aceasta actiune este o lupta a celor care au pierdut puterea impotriva guvernului USL, care are sustinerea intregii populatiei si din disperare de cauza au luat mai multi membri ai Guvernului la atac si ne ataca in continuu, cu tot felul de minciuni si de facaturi", a spus Mang.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#Catalin Baba demisie Ioan Mang, #PDL demisie Ioan Mang, #Ioan Mang acuzatie plagiat , #ministrul Educatiei