Mang, despre miza scandalului de plagiat: MRU a dat banii Educatiei primariilor PDL

Vineri, 11 Mai 2012, ora 23:11
4922 citiri
Mang, despre miza scandalului de plagiat: MRU a dat banii Educatiei primariilor PDL

Ioan Mang sustine ca intreg scandalul din jurul numelui sau isi are originile in PDL, interesat sa ascunda unele nereguli din Ministerul Educatiei.

Potrivit acestuia, bataia este pe fondurile Ministerului Educatiei care au plecat, cu cateva saptamani inainte de demiterea Cabinetului Ungureau, in fondul de rezerva al guvernului.

"In primul rand e vorba de bani. In Ministerul Educatiei ar trebui sa existe bani foarte multi. O parte din banii Ministerului Educatiei au fost transferati in rezerva primului ministru Mihai Razvan Ungureanu pentru a fi dati catre primariile PDL. Acum doua saptamani au transferat 19 milioane de lei, iar inainte de asta au mai transferat 200 de milioane de lei. Din cate ni s-a spus acum doua zile, din acesti bani mai exista in fondul de rezerva doar 17 milioane de lei", a declarat Ioan Mang.

In alta ordine de idei, o a doua miza ar fi un program de informatizare pentru care licitatiile urmeaza sa aiba loc.

"Mizele sunt si altele. Va mai dau un exemplu, pana la sfarsitul anului trebuie cheltuiti 35 de milioane euro pe un proiect de informatizare a scolilor si pentru dezvoltarea retelei broadband, pentru care licitatia nu a avut inca loc", a adaugat Mang, insinuand ca cei din PDL au tot interesul sa intarzie realizarea acestui program pentru a exista dificultati in procesul de inregistrare a elevilor in scoli.

Nicio lucrare din cele vehiculate nu figureaza in palmaresul meu de lucrari

Ministrul Educatiei sustine ca niciuna din cele doua lucrari despre care se zice ca le-ar fi plagiat nu figureaza in portofoliul sau de lucrari.

In plus, Ioan Mang a precizat ca nu a colaborat niciodata, sub nicio forma, cu vreo universitate din Ucraina, cu atat mai putin cu cea pe site-ul careia s-a descoperit opera care i se atribuie.

"Aceasta lucrare apare pe un site din Ucraina. Eu nu am trimis niciodata vreo lucrare in Ucraina. Eu nu am avut niciodata vreo legatura cu vreo universitate din Ucraina, nici nu stiu daca exista universitatea respectiva. Intrebarea este cine a publicat lucrarea asta si unde? Nu imi asum nimic din continutul acestei lucrari. Lucrarea arata foarte rau, nici nu e aranjata in pagina. Nici aceasta lucrarea din Ucraina, nici lucrarea de la Craiova nu figureaza in palmaresul meu de lucrari", a declarat Mang la Antena 3.

Ministrul crede ca acuzatiile de plagiat au fost pregatite cu mult timp in urma, cel mai probabil in urma cu 8 ani, pe vremea cand avea sanse sa devina rectorul Universitatii din Oradea.

"Prin 2004 se spunea in Universitatea din Oradea ca o sa fiu viitorul rector. E foarte posibil ca cineva sa imi fi pregatit ceva pe vremea aia", a adaugat Mang.

Deocamdata nu ajuta la absolut nimic sa-mi dau demisia

Nu in ultimul rand, Ioan Mang a mai adaugat ca Victor Ponta nu i-a cerut niciodata sa-si dea demisia.

"Am vorbit direct cu premierul (despre acuzatiile de plagiat care mi se aduc - n.r.), nu mi-a cerut sa demisionez (...) Daca asta (sa-mi dau demisia - n.r.) ajuta partidului si imaginii guvernului, eu imi dau demisia. Deocamdata nu ajuta la absolut nimic sa-mi dau demisia", a conchis Mang.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Ioan Mang acuzat plagiat, #bani primarii PDL, #program informatizare, #Ioan Mang demisie , #plagiat