Protestul lui Ghise continua la Cotroceni - alti zeci de oameni cer demisia lui Basescu

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 19:35
4163 citiri
Protestul lui Ghise continua la Cotroceni - alti zeci de oameni cer demisia lui Basescu
Foto: Romania Tv

Protestatarii anti-Traian Basescu s-au strans, luni, pentru a saptea zi, la Palatul Cotroceni pentru a cere demisia presedintelui, nemultumiti de decizia de invalidarea a referendumului data de Curtea Constitutionala (CCR).

Cateva zeci de manifestanti, in frunte cu senatorul PNL Ioan Ghise, s-au adunat la Palatul Cotroceni, scandand "Poporul a decis/ Basescu e demis", arata Romania TV.

Ioan Ghise s-a urcat pe soclul statuii din fata Palatului Cotroceni, pentru a citi textul pe care l-a depus la Birourile Permanente ale Parlamentului.

Textul mentionat este de fapt o cerere, ca cele doua Camere ale Parlamentului sa ia in discutie proiectele de hotarare pe care le-a depus in Plenul Parlamentului, in timpul citirii deciziei CCR privind invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.

Senatorul PNL Ioan Ghise a spus, de la tribuna Parlamentului, in cadrul sedintei plenului reunit al celor doua Camere, ca hotararile Curtii Constitutionale (CCR) nu sunt executorii, ci doar de constatare.

Ioan Ghise (PNL) acuza CCR de abuz de drept. Plenul nu amana sedinta

Parlamentarul a aratat ca CCR, prin invalidarea referendumului din 29 iulie, a comis un abuz de drept prin stabilirea obligativitatii si caracterului definitiv al hotararii sale, din moment ce doar deciziile CCR au caracter executoriu, nu si hotararile.

"Cele doua proiecte de hotarare depuse azi dimineata se refera la aspectul ca CCR prin hotararea sa a comis abuz de drept in sensul ca ea stabileste ca este obligatorie si definitiva hotararea ei. Conform Constitutiei, doar deciziile CCR sunt executorii, hotararile nu sunt", a aratat Ghise.

Acesta a adaugat ca judecatorii CCR trebuia sa prezinte, in fata parlamentarilor, un raport privind organizarea si desfasurarea referendumului, avand aceasta obligatie in mod legal.

Ioan Ghise, senatorul sendvis

Ioan Ghise, a defilat prin fata Palatului Cotroceni, cu doua coli din carton pe care scria cu un marker negru "Poporul a decis, Basescu e demis!" si "Poporul roman este suveran".

Senatorul Ioan Ghise, om-sendvis in fata Cotrocenilor

Ghise a promis ca, pe perioada vacantei parlamentare, va face acest lucru zilnic, timp de o ora.

"Suntem in vacanta parlamentara, este un gest simbolic. O sa ma plimb in fiecare zi pe la Gradina Botanica si prin fata Palatului Cotroceni, atata timp cat vremea va fi buna, impreuna cu alti cetateni nemultumiti", le-a spus Ghise jurnalistilor care l-au chestionat in legatura cu gestul sau inedit.

El a reluat argumentatia privind propunerile sale prezentate luni in plenul Parlamentului referitoare la necesitatea constatarii demiterii presedintelui Traian Basescu in urma referendumului din 29 iulie.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ioan Ghise protest Basescu, #Ghise PNL senator protest, #Ghise Cotroceni demitere Basescu , #PNL