Ghise nu mai e sustinut de PNL Brasov. In locul sau ar putea candida Petre Roman

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 19:40
3267 citiri
Ghise nu mai e sustinut de PNL Brasov. In locul sau ar putea candida Petre Roman
Foto: brasov.net

Senatorul Ioan Ghise spune ca nu mai este sustinut de PNL Brasov pentru a candida pentru un nou mandat, dosarul lui de candidatura nefiind supus votului in partid, iar pentru colegiul pe care acesta il ocupa in prezent este vehiculat numele fostului premier Petre Roman, afirma surse din partid.

In aceeasi situatie se afla si deputatul de Fagaras Gheorghe Gabor.

Ioan Ghise sustine ca cel care nu il lasa sa candideze pentru un nou mandat este presedintele PNL Brasov, Aristotel Cancescu, care nu a supus la vot dosarul lui si pe cel al lui Gabor si ca numele lor nu se regasesc pe lista organizatiei judetene pentru alegerile parlamentare.

"Au existat mai multe incalcari ale prevederilor statutului partidului,in sensul ca nu s-au votat nume, ci s-a votat cu bife, da sau nu, o lista", a spus Ghise.

Cei doi parlamentari au depus o contestatie la Curtea de Onoare si Arbitraj pentru "incalcarea prevederilor statutului partidului", precum si la Biroul Executiv National al PNL.

Curtea de Arbitraj va analiza contestatiile joi, iar vineri va urma decizia Biroului Executiv National al PNL.

In locul celor doi ar putea candida Daniel Zamfir si Bogdan Cristescu, doi membri PNL de la Bucuresti, ale caror candidaturi au fost aprobate de Biroul Judetean. Un alt nume vehiculat pe listele cu candidaturi este cel al fostului premier Petre Roman, potrivit unor surse din partid.

Ghise protesteaza in Palatul Parlamentului: "Romanians dismissed Basescu"

PNL Brasov va anunta candidatii abia joi, deoarece se asteapta inca rezultatul contestatiei depuse de Ioan Ghise si Gheorghe Gabor si va avea sase candidati la alegerile parlamentare - trei pentru senatori si trei pentru deputati.

Pana in prezent au fost anuntate urmatoarele candidaturi: la Camera Deputatilor - Mihai Dontu in Colegiul 3 Rupea - Codlea, Daniel Zamfir in Colegiul 1 Fagaras - Victoria si Sebastian Grapa in Colegiul nr. 1 Fagaras - Rupea pentru Senat. Alte doua nume sigure sunt Marius Neculoiu, managerul Spitalului Judetean Brasov, pentru Senat si Ligia Marin pentru Camera Deputatilor, insa nu au fost stabilite colegiile unde vor candida.

Ghise - o figura controversata in PNL

Dupa ce Curtea Constitutionala a validat rezultatul referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, Ioan Ghise a protestat, mai multe zile la rand, in fata Palatului Cotroceni, purtand pancarte pe care scria: "Poporul a decis, Basescu e demis". El spunea atunci ca gestul sau este simbolic si nu cerea sustinerea partidului sau. Lui Ghise i s-a alaturat, la un moment dat, si liberalul Varujan Vosganian.

Anul trecut, cand USL se afla in greva parlamentara, Ghise a refuzat sa isi doneze salariul, sustinand ca nu are alta sursa de venit.

El a fost unul dintre primii politicieni romani acuzati ca a colaborat cu Securitatea, insa a negat acest lucru. Din acest motiv, Ghise a fost exclus in septembrie 2006, impreuna cu Mona Musca, din PNL. A fost insa reprimit in partid la scurt timp, in urma contestatiei depuse.

Ghise sustinea atunci ca CNSAS a confirmat ca el nu a facut politie politica, iar conducerea partidului stia inca din 1992 ca a scris cateva note informative.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ioan Ghise sustinere PNL Brasov, #Ghise pierdut candidatura PNL, #Petre Roman candidat parlamentare Brasov, #Petre Roman sustinut Brasov parlamentare , #PNL