Ghise: Uzurpatorul Basescu s-a intors ilegal la Cotroceni. Parchetul sa se sesizeze

Vineri, 31 August 2012, ora 13:11
5326 citiri
Ghise: Uzurpatorul Basescu s-a intors ilegal la Cotroceni. Parchetul sa se sesizeze
Foto: Digi24

Senatorul liberal Ioan Ghise cere Parchetului General sa se sesizeze cu "privire la incalcarea ordinii de drept de catre judecatorii CCR", dar si in legatura cu reintoarcerea "ilegala" si "neconstitutionala" a lui Traian Basescu la Cotroceni.

"Solicitam ca Parlamentul sa ia in calcul propunerile mele, pentru a stopa starea de neconstitutionalitate creata prin venirea ilegala a presedintelui suspendat in functia de presedinte in exercitiu", a declarat Ghise, vineri, intr-o conferinta de presa.

Senatorul liberal a acuzat ca CCR "a schimbat ordinea de drept", iar Traian Basescu este un uzurpator.

"Grava incalcare a Constitutiei de catre CCR, care a schimbat ordinea de drept, ma obliga sa iau atitudine pentru incalcarea statului de drept creat prin varsarea de sange al romanilor in decembrie in '89.

Basescu a ocupat Palatul Cotroceni fara a avea dreptul legal, constitutional, sa o faca. Fapta numitului Basescu Traian se poate incadra la uzurpare de suveraneitate", a completat Ghise.

"Ulterior publicarii Hotararii nr.6 din 2012 (a CCR - n.red.), prin complicitate, in ziua de 28 august, la ora 11, numitul Basescu Traian a ocupat cu ajutorul unor angajati ai SPP, imobilul numit 'Palatul Cotroceni', fara sa aiba dreptul constitutional si legal. Fapta numitului Basescu Traian se poate incadra la 'uzurpare de suveranitate'. (...) Din aceste considerente, semnalam public faptul ca presedintele suspendat Traian Basescu, luand in considerare punctele 3, 4 si 5 ale dispozitivului Hotararii nr.6 a Curtii Constitutionale,a preluat functia de presedinte al Romaniei in mod ilegal si uzurpator", a sustinut Ghise.

La inceputul saptamanii, in timpul citirii deciziei CCR in plenul Parlamentului, Ghise a sustinut ca judecatorii Curtii nu au cum sa decida intoarcerea presedintelui la Cotroceni.

Liberalul a declarat, atunci, ca hotararea Curtii Constitutionale nu este executorie si in consecinta a pregatit un proiect de hotarare a Parlamentului prin care se constata ca Traian Basescu a fost demis de popor.

Ghise a punctat ca "Parlamentul trebuie sa constate ca presedintele a fost demis de catre popor in concordanta cu articolul 10 din legea referendumului. (...) Eu am proiectul, trebuie sa il puna pe ordinea de zi sau sa nu il puna, depinde cum decide plenul", a spus senatorul, luni, de la tribuna. Proiectele sale nu au fost insa pe ordinea de zi.

In replica, senatorul PNL de Brasov a defilat, marti, prin fata Palatului Cotroceni, cu doua coli din carton pe care scria cu un marker negru "Poporul a decis, Basescu e demis!" si "Poporul roman este suveran".

Miercuri, colegul sau, senatorul liberal Varujan Vosganian, a fost prezent in fata Palatului Cotroceni pentru a sustine demersul lui Ioan Ghise.

O zi mai tarziu, Ioan Ghise a fost prezent la protest, insa nu a mai aparut ca un om-sendvis, ci a inlocuit cartoanele cu tricouri personalizate cu mesaje anti-Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghise atac Basescu, #Ghise proiecte Parlament CCR, #Ghise Basescu demis , #stiri Ioan Ghise