Ghise a depus un proiect de lege privind demiterea lui Basescu

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 21:50 5867 citiri
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Ioan Ghise a depus un proiect de lege prin care spera sa obtina demiterea presedintelui Traian Basescu. Demersul sau nu este sustinut, insa, si de PNL.

In proiectul de lege, Ghise atrage atentia ca referendumul din vara nu a fost valid si cere ca Parlamentul sa constate acest lucru. Potrivit Adevarul, doar patru parlamentari au semnat documentul initiat de Ghise.

"Parlamentul trebuie sa constate ca presedintele a fost demis, sa anuleze hotararea Parlamentului de suspendare a presedintelui Romaniei si sa stabileasca termenul la care vor fi organizate alegerile prezidentiale anticipate", a explicat Ioan Ghise.

Ghise il da in judecata pe Traian Basescu - vezi de ce

Proiectul se numeste "Hotarare pentru instaurarea ordinii de drept in Romania si finalizare a referendumului din 29 iulie 2012, conform deciziei poporului roman suveran".

Demersul lui Ghise nu se bucura, insa, si de sustinerea propriului partid. Din cei 152 de parlamentari PNL, doar patru si-au pus semnatura pe acesta.

"Nu este initiativa PNL, ci a domnului Ghise la care s-au asociat cativa colegi aflati la primul mandat. Ca lider de grup va asigur 100% ca grupul PNL va dezavua initiativa. Birourile Permanente au trimis deja nazbatia la comisiile juridice care sunt convins ca ii vor trimite la plimbare pe acesti parlamentari", a precizat Hasotti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News