Scapam de cozile uriase din Pipera: De luni se va lucra de la 7:00 la 21:00, cu 60 de oameni detasati de la MAI

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 12:45
6434 citiri
Scapam de cozile uriase din Pipera: De luni se va lucra de la 7:00 la 21:00, cu 60 de oameni detasati de la MAI
Foto: Arhiva Ziare.com

Cozile uriase de la Directia de Permise si Inmatriculari din Pipera ar putea disparea de luni. Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a anuntat ca in urmatoarele zile va lua niste masuri care ar trebui sa reduca drastic aglomeratia.

Dragos Tudorache a declarat, vineri, ca la centrul din Pipera exista niste probleme reale si obiective, dar ca le va rezolva cu masuri pe termen scurt, care ar trebui sa isi faca efectul inca de luni, precum si cu masuri pe termen lung si mediu.

"Toate cauzele sunt irelevante pentru cetateni, pentru cei care asteapa in frig ore intregi, pierd zile de lucru pentru a incheia un act administrativ pe care statul il datoreaza in conditii normale", a spus Tudorache intr-o conferinta de presa.

Asadar, de luni, 28 noiembrie, "centrul din Pipera va lucra in doua schimburi, de la 7:00 la 21:00, in fiecare zi lucratoare", a anuntat ministrul de Interne.

Pentru a putea acoperi acest program, vor exista 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, 50 pentru Bucuresti si 10 pentru Ilfov, care vor fi ocupate imediat, "prin detasarea unor lucratori din aparatul central al ministerului".

Acest personal suplimentar va fi instruit de angajatii de la centrul din Pipera pe parcursul weekendului, astfel incat sa poata lucra de luni in conditii normale.

De asemenea, "de luni se trece la sistemul de programare online". Acesta exista deja in cateva judete din tara, inclusiv in Suceava, care il va pune la dispozitia centrului din Pipera gratuit.

"Chiar acum, cineva de la Prefectura Suceava e in drum spre Bucuresti, iar softul va fi instalat in weekend", a subliniat ministrul de Interne.

Acesta a adaugat ca pentru programarile online vor exista ghisee separate, "sa nu se suprapuna cu cei care isi iau programarea de la aparatele de bonuri".

Referitor la cele doua aparate de bonuri, unul emite bonuri personalizate, cu nume, iar celalalt nu, "ceea ce permite aparitia celor care vand si traficheaza bonuri de ordine si contribuie la haosul de acolo". Asadar, acest aparat din urma va fi inlocuit cu unul care va emite tot bonuri personalizate.

"Fac apel si catre cetateni sa nu mai vina din cursul noptii, nu va mai fi cazul de saptamana viitoare. Va fi suficient personal si timp pentru rezolvarea dosarelor", a spus Dragos Tudorache si a adaugat ca intentioneaza sa treaca inopinat pe la centrul din Pipera cat poate de des, pentru a vedea cum se prezinta situatia.

De asemenea, pentru a face loc mai multor ghisee, ministrul a anuntat ca Directia de Pasapoarte se va muta intr-un mall din Capitala, incepand cu 30 ianuarie. Astfel, se va elibera spatiul pentru 12 ghisee, care vor fi folosite de Serviciul de Permise, iar in acest fel se va putea reveni la programul normal, "pentru ca vom avea aproape o dublare a ghiseelor".

Ministrul de Interne i-a chemat vineri la discutii pe prefectul de Bucuresti, Paul Nicolae Petrovan, si pe cel de Ilfov, Adrian Petcu, dar si pe cei din conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Citeste mai multe despre haosul de la Centrul din Pipera:

De ce sunt cozi uriase la Permise in Pipera? Prefectura da vina pe concedii, Rabla si apetitul in crestere pentru masini

Aberatia zilei: Cum e sa stai la coada 4 ore la Politie si sa nu rezolvi nimic: M-a invins sistemul (Foto)

Fotografia zilei: Bataia de joc din Pipera continua. O coada de sute de persoane ajunge pana in curte

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#centru permise cozi, #centru permise masuri aglomeratie , #ministru Interne