Proxenetul Ioan Clămparu are liber la vizite intime la închisoare. ”Cap de Porc”, beneficiar al noțiunii de ”parteneriat civil”

Autor: N.G.
Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 04:00
5994 citiri
Proxenetul Ioan Clămparu are liber la vizite intime la închisoare. ”Cap de Porc”, beneficiar al noțiunii de ”parteneriat civil”
Ioan Clămparu execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare

Proxenetul Ioan Clămparu, supranumit ”Cap de Porc”, a avut probleme cu vizitele intime la închisoare. Bărbatul este condamnat la 25 de ani după gratii, ca urmare a contopirii, în 2017, a trei pedepse primite în România, Italia și Spania.

La sfârșitul anului trecut a decis să își schimbe concubina după ce femeia cu care are doi copii s-a recăsătorit. Astfel, Ioan Clămparu a început să fie vizitat de o altă fostă concubină, cu care a avut o relație în perioada 2000 - 2004. Acesta a cerut conducerii Penitenciarului Aiud să îi fie permise vizitele intime, însă a fost refuzat.

Deținutul a contestat decizia în justiție și a avut câștig de cauză. Atât judecătorul de supraveghere, cât și un magistrat de la Judecătoria Aiud, au considerat că acesta poate avea întâlniri intime cu noua concubină, care îl vizitează lunar din 2019.

Declarație notarială dată de noua concubină

Până în prezent a avut peste 25 de vizite cu ea. Cu această persoană a avut o relație din 2000 până în 2004, când petentul a trebuit să fugă. Ea a avut o relație cu un alt bărbat, după ce petentul a fugit. Aceasta a fost căsătorită, a avut doi copii și în 2016 a divorțat. În condițiile în care nu mai are o relație apropiată cu (...) și doar în calitate de mamă a copiilor săi care-i aduce copii la vizită, dorește să aibă o relație mult mai apropiată cu doamna (...) și a solicitat să fie introdusă în baza de date ca și concubină și să poată beneficia de vizită intimă. Numita (...) a dat declarație notarială cu privire la relația pe care au avut-o”, a susținut Ioan Clămparu în acțiunea depusă, potrivit rejust.ro.

Motivul care a condus la formularea plângerii a constat în refuzul administrației penitenciarului de a aproba vizita intimă cu o altă persoană decât cea care a figurat până la momentul respectiv în baza de date a instituției de deținere ca și concubină și cu care a beneficiat de vizită intimă.

Reprezentanții penitenciarului au apreciat că declaraţia de concubinaj a femeii ”este nesinceră şi este formulată strict în scopul beneficierii de către deţinut, de dreptul la vizită intimă” și că ”formularea din declaraţia sa autentificată la notar a fost gândită (fie de către deţinut, fie de către avocaţii săi) astfel încât să eludeze prevederile legale, respectiv să identifice o portiţă, prin care prevederea legală să fie respectată”.

Vizitat regulat de o altă femeie

”Din data de 24.09.2020, intimatul este vizitat în mod regulat, de o altă persoană, în calitate de prietenă. Prin cererea înaintată administraţiei unităţii de detenție, deţinutul a solicitat aprobarea unei vizite intime cu aceasta din urmă, motivat de faptul că au stabilit relaţii de concubinaj.

În susţinerea cererii, s-a depus o declaraţie dată de doamna (...), autentificată de către notarul public (...). În cuprinsul acestei declaraţii, doamna a arătat că a avut o relaţie de concubinaj cu deţinutul în perioada 2000 - 2004, pe care au reluat-o începând cu anul 2020”, se susține în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Instanța a făcut referire în hotărâre la noțiunea de parteneriat civil: ”Chiar dacă noţiunea de parteneriat civil nu este definită de către legislaţia din România, instanţa reţine că numeroase legi, în special în materie penală, fac referire la aceasta şi acordă persoanelor care se află în asemenea situaţii garanţii/drepturi similare celor de care beneficiază persoanele căsătorite potrivit Codului civil”.

Ioan Clămparu, supranumit și Cap de Porc, considerat unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane din Europa, a fost condamnat în 2017, de Curtea de Apel Alba Iulia, la 25 de ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor aplicate acestuia în trei ţări - România, Spania şi Italia.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#ioan clamparu, #inchisoare, #vizite intime , #inchisoare