Chelaru: Monica Macovei imi aduce aminte de anchetatorii din Fortul 13 Jilava

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 19:37
2506 citiri
Chelaru: Monica Macovei imi aduce aminte de anchetatorii din Fortul 13 Jilava
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Ioan Chelaru a atacat-o, miercuri, pe Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, pentru faptul ca nu-i acorda lui Adrian Nastase nici macar prezumptia de nevinovatie, facand declaratii care pot influenta cursul procesului.

"Fostul ministru al Justitiei foloseste un silogism in cazul Nastase: daca instanta il condamna e ceva absolut firesc pentru ca e oricum vinovat, daca instanta nu il condamna, liderii USL 'refac retelele de influenta politica asupra justitiei'. Exista in sistemul de drept din orice stat din lume, un principiu de baza, indispensabil si pe care doamna Macovei il ignora cu premeditare criminala: acela al nevinovatiei. Pentru acest fals 'intemeietor al justitiei romane', acest principiu nu functioneaza.

Macovei: Ponta sa demisioneze, intervine politic in dosare

Nastase, pentru doamna Macovei, era vinovat inca dinainte de inceperea procesului. Deci nu exista alta cale decat aceea de a fi condamnat cu orice pret. Imi aduce aminte de anchetatorii din Fortul 13 (Jilava) dintr-o perioada neagra a justitiei romane, cand era la baza un alt principiu: daca vrei sa traiesti, pune paie sub haine si asta nu pentru a te feri de frig, ci pentru ca miercurea in Fortul 13 era zi de bataie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vicepresedintele PSD o acuza pe Monica Macovei ca isi asuma mult prea multe roluri si ca, prin declaratiile pe care le face, vrea sa influenteze justitia.

Macovei: Corlatean ia haina de aparator al lui Nastase

"Purtata de sentimentul de grandoare, alimentat de 2-3 colegi, fostul ministru isi aroga, pe langa rolul de 'salvator, intemeietor, atotstiutor al justitiei' si pe acela de anchetator, judecator si daca s-ar putea si calau al lui Adrian Nastase. Si asta doar pentru ca in mintea dumneaei acesta e vinovat. Orice dovezi contrare, orice argumentatie, orice probe aduse la dosar sunt doar incercari de a 'subjuga', 'corupe', 'subordona' justitia.

Doamna Macovei, lectie gratuita de drept de care beneficiaza orice student la aceasta facultate: partile intr-un proces aduc probe, pro si contra dovedirii obiectului cauzei, iar judecatorul are menirea de a le analiza si de a decide impartial, pe baza lor si a propriei constiinte vinovatia sau nevinovatia partilor.

Macovei: Ponta sa plece! Pune in pericol statul de drept

In cazul in care nu realizati, va spun eu: dumneavoastra vreti sa influentati justitia, pentru ca dumneavoastra v-ati antepronuntat asupra vinovatiei inculpatului, inca dinainte de a incepe procesul. E timpul sa va opriti!", isi incheie Chelaru comunicatul.

Declaratiile lui Chelaru vin dupa ce europarlamentarul PDL Monica Macovei l-a atacat de multe ori in ultimele saptamani pe Adrian Nastase si a cerut si in repetate randuri demisiile premierului Victor Ponta si a ministrului Justitiei Titus Corlatean pe motiv ca intervin in bunul mers al justitiei si pun in pericol statul de drept.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ioan Chelaru Monica Macovei, #Chelaru Macovei dosar Adrian Nastase, #Adrian Nastase Trofeul Calitatii proces , #stiri Ioan Chelaru