Cel mai mare producător de tutun din lume investește peste 100 de milioane de dolari în România

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 15:05
5219 citiri
Cel mai mare producător de tutun din lume investește peste 100 de milioane de dolari în România
Fabrica din Otopeni are aproximativ 1.000 de angajați FOTO pmi.com

Compania americană Philip Morris International a anunțat investiții de peste 100 de milioane de dolari în România, în anii 2022 și 2023. Fondurile sunt destinate dezvoltării capacităţilor de producţie a consumabilelor pentru produsele fără fum pentru piaţa internă şi externă.

Cel mai mare producător de produse din tutun la nivel mondial a precizat că banii vor fi investiți în fabrica din Otopeni.

Fabrica a fost convertită, începând cu finalul anului 2017, în unitate de producţie a rezervelor de tutun pentru dispozitivele electronice IQOS, în urma unei investiţii de aproximativ jumătate de miliard de dolari în dezvoltarea capacităţilor de producţie, formarea angajaţilor şi implementarea unor soluţii care vizează sustenabilitatea.

Unitatea din Otopeni este una dintre cele trei de acest tip din Europa, alături de cele din Italia şi Grecia, şi una dintre cele opt care există în întreaga lume.

În prezent, aceasta are aproximativ 1.000 de angajaţi, iar compania doreşte să continue transformarea ei într-o unitate de producţie a consumabilelor pentru produsele fără fum, printre care IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de Philip Morris International, şi lil SOLID 2.0, alternativa fără fum produsă de compania KT&G şi introdusă de IQOS.

”Suntem angajaţi total în misiunea de a înlocui ţigările cu alternative mai bune la continuarea fumatului, iar investiţiile din anii următori demonstrează clar acest lucru. Cele 500 de milioane de dolari investite până acum şi accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de ţigarete ale României. Ne bucurăm că prin investiţiile de până acum am reuşit să punem România pe harta inovaţiei şi să le oferim sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună la continuarea fumatului”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

La acest moment, grupul este liderul segmentului de produse din tutun încălzit atât pe piaţa internaţională, cât şi pe cea din România, unde deţine aproximativ 80% din categorie începând cu al treilea trimestru al anului 2021.

Industria tutunului a ajuns cel mai important contribuabil la bugetul de stat, anul trecut contribuţiile principalilor trei jucători din sector depăşind 17,5 miliarde de lei (3,6 miliarde de euro), reprezentând circa 10% din valoarea totală a PNRR, programul de finanţare convenit de România cu Uniunea Europeană.

Investiții publice de peste 120 de miliarde de lei în 2024: ”În 2023 au apărut peste 75.000 de locuri de muncă”
Investiții publice de peste 120 de miliarde de lei în 2024: ”În 2023 au apărut peste 75.000 de locuri de muncă”
În 2024, valoarea prognozată a investițiilor publice este de peste 120 de miliarde de lei de la bugetul național și din fonduri europene, ceea ce reprezintă echivalentul a 7,2% din PIB. În...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#investitii Romania, #producator de tutun, #100 milioane dolari, #Philip Morris International , #stiri economice