Inversarea polilor magnetici a început: Când se poate produce și ce se întâmplă cu anomalia din Atlantic VIDEO

Joi, 09 Iunie 2022, ora 02:23
12781 citiri
Inversarea polilor magnetici a început: Când se poate produce și ce se întâmplă cu anomalia din Atlantic VIDEO
Inversarea polilor magnetici a început, dar fenomenul va dura mult timp FOTO: Phys

În ultimii 180 de ani, puterea câmpului magnetic al Pământului a scăzut cu aproximativ 10%, iar procesul de inversare a polilor este în curs de desfășurare. Un nou studiu al oamenilor de știință vorbește despre misterioasa anomalie din regiunea Atlanticului de Sud, care ar putea dispărea în următorii 300 de ani.

Cercetarea experților de la Universitățile Lund, Suedia și Oregon, Statele Unite, sugerează că Pământul nu își va inversa poli magnetici prea curând, însă estimările sunt foarte greu de făcut, asta însemnând sute sau chiar mii de ani, potrivit Science Alert.

NASA spune că înregistrările paleomagnetice arată că polii magnetici ai Pământului s-au inversat de 183 de ori în ultimii 83 de milioane de ani și de cel puțin câteva sute de ori în ultimii 160 de milioane de ani.

NASA a făcut o descoperire ciudată: Două turnuri extraterestre găsite pe Marte VIDEO

Intervalele de timp dintre inversări au fluctuat foarte mult, existând o medie de aproximativ 300.000 de ani, însă ultima a avut loc în urmă cu aproximativ 780.000 de ani. Nimeni nu știe când poate avea loc următoarea inversare, dar experții spun că fenomenul nu se poate petrece peste noapte, ci de-a lungul a sute sau chiar mii de ani.

”Pe baza asemănărilor cu anomaliile recreate, prezicem că Anomalia din Atlanticul de Sud ar putea dispărea probabil în următorii 300 de ani, iar Pământul nu se îndreaptă spre o inversare rapidă a polarității”, a spus Andreas Nilsson de la Universitatea Lund din Suedia, autorul studiului.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

Cu toate astea, trebuie precizat faptul că în urmă cu circa 41.500 de ani, conform NASA, a existat un fenomen pe care experții îl denumesc ”excursie geomagnetică”: evenimentul Laschamps, în care câmpul magnetic al Pământului s-a slăbit semnificativ și polii s-au inversat, dar s-au reîntors la locul lor, după aproximativ 500 de ani mai târziu.

”Am cartografiat schimbările din câmpul magnetic al Pământului din ultimii 9.000 de ani, iar anomaliile precum cea din Atlanticul de Sud sunt probabil niște fenomene recurente legate de variațiile corespunzătoare ale intensității câmpului magnetic al Terrei”, a spus Nilsson.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#inversarea polilor magnetici, #inversarea polilor magnetici pamant, #fenomen, #campul magnetic Pamant , #fenomen
Comentarii