Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 05:32
19720 citiri
Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO
Inversarea polilor magnetici ai Pământului, un fenomen în curs FOTO: The Conversation

Ceva ciudat se întâmplă cu câmpul magnetic al Pământului, susțin oamenii de știință, datorită faptului că în ultimii 200 de ani, el s-a slăbit, iar polul magnetic de nord s-a deplasat cu peste 50 de kilometri pe an. Au trecut 780.000 de ani de când fenomenul nu s-a mai întâmplat pe planeta noastră, iar unii experții spun că se așteaptă ca polii magnetici să se inverseze.

Câmpul magnetic al Pământului este generat de convecția fierului topit din miezul Pământului, la aproximativ 2900 de kilometri sub picioarele noastre. Acest lichid supraîncălzit generează curenți electrici, care la rândul lor, produc câmpuri electromagnetice, potrivit Astronomy.

În timpul inversării polilor magnetici, polii de nord și de sud (a nu se confunda cu polii geografici) își schimbă locurile. În timp ce asta ar putea însemna o mare problemă, totuși inversările polilor magnetici sunt comune în istoria geologică a Pământului, conform NASA.

Înregistrările paleomagnetice ne spun că polii magnetici ai planetei noastre s-au inversat de 183 de ori, în ultimii 83 de milioane de ani și de cel puțin de câteva sute de ori în ultimii 160 de milioane de ani.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Intervalele de timp dintre inversări au fluctuat foarte mult, dar fenomenul s-a produs în medie la aproximativ 300.000 de ani, iar ultima dată s-a întâmplat acum 780.000 de ani. Din aceste date se observă, că în prezent, a expirat acest timp dintre intervale, în privința inversării polilor magnetici.

Efectul direct al inversării câmpurilor magnetice ale Pământului asupra omenirii ar putea fi ușor, dar nu și pentru tehnologie. Noi în prezent folosim sateliți pentru navigații, comunicații, monitorizarea mediului, prognoză meteo, televiziune etc.

Fără protecția unui câmp magnetic, acești sateliți ar putea fi serios perturbați de vântul solar sau de razele cosmice, care se ciocnesc de circuitele electronice ale acestora. Deja, un câmp magnetic slab este observat în Oceanul Atlantic de Sud, cunoscut sub numele de ”anomalia Atlanticului de Sud”, care afectează în prezent sateliții și acest fapt ar putea fi un indiciu la ce s-ar putea întâmpla în curând.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

Inversarea polilor magnetici ar duce la distrugerea tuturor electronicelor, inclusiv a electrocasnicelor, a sateliților, dispozitivelor wireless și a rețelelor electrice susțin experții, conform Undark.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#inversarea polilor magnetici, #inversarea polilor magnetici Pamantului, #inversarea polilor magnetici pamant, #fenomen interiorul Pamantului , #fenomen
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Asta explica,de ce asa de multi prosti,dar prosti,se cred destepti