Invenție epocală a cercetătorilor: Panouri solare care extrag apa din aer VIDEO

Sambata, 05 Martie 2022, ora 05:15
20977 citiri
Invenție epocală a cercetătorilor: Panouri solare care extrag apa din aer VIDEO
Panouri solare care extrag apa din aer FOTO: India Times

Oamenii de știință din Arabia Saudită au reușit o invenție extraordinară, care ar putea fi aplicată în diverse regiuni din lume, care au o climă extremă. Astfel, ei au dezvoltat niște panouri solare care extrag apa din aer, pentru a o folosi la creșterea plantelor în deșert.

Sistemul conceput a fost denumit WEC2P și este alcătuit dintr-un panou solar fotovoltaic plasat deasupra unui strat de hidrogel. Acesta condensează și colectează apa, potrivit India Times.

Cercetătorii au dezvoltat hidrogelul (ce face parte din categoria polimerilor) în cercetări anterioare, care este capabil să absoarbă vaporii de apă din mediul ambiant, iar conținutul este eliberat după ce a fost încălzit.

Oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie Regele Abdullah, Thuwal, au folosit un tip unic de hidrogel și au creat un sistem solar care a crescut cu succes plante de spanac folosind apa extrasă din aer, producând și energie electrică.

Invenție revoluționară, în premieră mondială: Dispozitivul care ”vede” orice lucru sub pământ va schimba lumea VIDEO

Experții au folosit căldura reziduală de la panourile solare atunci când au generat electricitate, pentru a scoate apa absorbită din hidrogel. Cutia metalică a sistemului de dedesubt colectează vaporii și condensează gazul în apă.

Hidrogelul crește eficiența panourilor solare fotovoltaice cu până la 9% prin absorbția căldurii și scăderea temperaturii panourilor.

Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

Echipa de cercetători a efectuat un test de creștere a plantelor utilizând sistemul WEC2P în Arabia Saudită, timp de două săptămâni, în luna iunie, când vremea este foarte caldă.

Ei au utilizat apa colectată doar din aer pentru a iriga 60 de semințe de spanac, într-o cutie pentru creșterea plantelor. Pe tot parcursul experimentului, panoul solar, care era la fel de mare cât biroul unui student, a generat 1.519 wați oră și 57 din cele 60 de semințe de spanac au încolțit și au crescut în mod normal la 18 centimetri.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#inventie, #panouri solare, #extragerea apei, #apa aer, #producerea apei, #panouri fotovoltaice, #panouri solare energie , #inventii