Invenția care te face să ”dispari” instantaneu: Cum funcționează scutul de invizibilitate VIDEO

Vineri, 18 Martie 2022, ora 05:00
10955 citiri
Invenția care te face să ”dispari” instantaneu: Cum funcționează scutul de invizibilitate VIDEO
Scutul de invizibilitate a devenit realitate FOTO: Invisibility Shield Co

O tehnologie futuristă dezvoltată de o firmă din Londra face furori pe piață, prin realizarea unui scut de invizibilitate care te face să ”dispari”, precum în celebrele filme cu Harry Potter. Invenția folosește o matrice specială de lentile, care poate redirecționa lumina.

Mantiile de invizibilitate folosite în serialele Star Trek și Harry Potter reprezintă o caracteristică populară în rândul fanilor de blockbustere science-fiction, de ani de zile, potrivit Daily Mail.

Acum, noua tehnologie futuristă a devenit realitate odată cu dezvoltarea unui scut de invizibilitate complet funcțional. Acesta a fost conceput de start-up-ul din Londra, Marea Britanie, Invisibility Shield Co.

El utilizează o matrice specială de lentile, care este capabilă să redirecționeze lumina, făcând ca orice persoană sau obiect care se ascunde în fața acelui panou transparent să devină ”invizibil”.

Până acum, firma a construit 25 de scuturi invizibile, iar echipa de experți dorește să-și dezvolte producția în viitor, prin accesarea unei noi finanțări.

Invenție revoluționară, în premieră mondială: Dispozitivul care ”vede” orice lucru sub pământ va schimba lumea VIDEO

”Dezamăgiți de lipsa de progres și de indisponibilitatea continuă a scuturilor de invizibilitate care să funcționeze efectiv, am decis să intensificăm lucrările și să facem totul în proiectul nostru pentru a crea unul performant”, au explicat cercetătorii.

Experții au anunțat cum funcționează invenția futuristă. ”Deoarece lentilele din această matrice sunt orientate vertical, banda de lumină reflectată de subiectul în picioare/ghemuit devinăedifuză, atunci când este răspândită orizontal la trecerea prin spatele scutului”, au spus specialiștii britanici.

Invenție minune a cercetătorilor de la Cambridge: Bacteriile care transformă lumina solară în electricitate

Pentru a dezvolta scuturile de invizibilitate, echipa a testat o varietate de forme speciale de lentile cu diferite unghiuri, adâncimi, profile și distanțe de separare. Modelul final prezintă lentile alungite, convexe, care rulează în paralel pe o foaie de polimer.

Un mic scut de invizilitate care măsoară 30 x 20 centimetri costă 49 de lire sterline, iar altul mai mare de 89 x 63 de centimetri ajunge la 299 de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#inventie, #invizibilitate, #pelerina invizibilitate, #pelerina invizibilitate Harry Potter, #Harry Potter, #Star Trek , #inventii
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Papagalul prafuit are nevoie de scutul de invizibilitate pentru ca