Revelația unui moderator TV rus: oricum ar prezenta retragerea din Herson este pasibil de pușcărie. "Nu vă voi spune nimic" VIDEO

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 14:55 6392 citiri
Prezentatorul Andrei Norkin, în timpul discursului revelator FOTO Twitter/ Francis Scarr

Un cunoscut prezentator TV apropiat de Kremlin a avut o revelație în timpul emisiunii difuzate în direct: că libertatea de exprimare lipsește în Rusia.

Andrei Norkin, moderatorul unei emisiuni difuzate în prime-time în Rusia, și-a exprimat public și în direct dilema legată de prezentarea știrii că armata rusă a anunțat oficial că se retrage din Herson.

Declarațiile au fost făcute în seara în care ministrul rus al Apărării Șoigu l-a anunțat pe generalul Sorovikin, responsabilul campaniei de invadare a Ucrainei, în cadrul unei "scenete" TV, că trebuie să părăsească regiunea.

"Dacă vă așteptați să explic ce cred despre asta, să știți că nu vă voi spune nimic. Dar voi explica, în schimb, de ce.

Dacă susțin decizia și afirm că ministerul apărării acționează corect părăsind Herson, ar însemna că instig la violarea integrității teritoriale a Rusiei. Este infracțiune potrivit codului nostru penal, articolul 280, aliniatul 1. M-am uitat special în dimineața acestei zile. Înseamnă câțiva ani de închisoare.

Dacă nu susțin decizia și afirm că ministerul apărării a procedat greșit retrăgându-se din Herson, atunci discreditez public forțele armate, faptă incriminat tot de articolul 280, de data aceasta în aliniatul 3, pasibilă de cam aceeași pedeapsă cu închisoarea.

Nu vreau să merg la închisoare, de aceea vom vedea un rezumat și ulterior voi preda problema dragilor noștri analiști", a spus prezentatorul în direct.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News