Viktor Orban: Majoritatea imigrantilor nu fug de razboaie. Vin in Europa doar pentru un trai mai bun

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 21:35
4803 citiri
Viktor Orban: Majoritatea imigrantilor nu fug de razboaie. Vin in Europa doar pentru un trai mai bun
Foto: Twitter/Viktor Orban

Cei mai multi dintre imigrantii sositi clandestin in Europa nu sunt refugiati, ci persoane care vin in Uniunea Europeana doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban.

Acesta a subliniat de asemenea ca tara sa nu doreste sa gazduiasca multi musulmani, iar o eventuala instituire a unui mecanism de redistribuire a refugiatilor prin cote obligatorii nu va face decat sa incurajeze si mai multi imigranti sa porneasca inspre Europa, transmit agentiile Reuters, DPA si MTI.

"Europa nu trece acum printr-o criza a refugiatilor, pentru ca cei mai multi dintre imigrantii ilegali nu sunt refugiati (...) Unii sunt intr-adevar refugiati, dar multi altii nu fug de razboi si persecutii, ci au pornit catre Europa in speranta ca vor gasi un trai mai bun", a apreciat Viktor Orban dupa intrevederea avuta cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cat despre ideea de redistribuire a refugiatilor prin cote obligatorii intre statele UE, inaintata oficial din nou de cancelarul german Angela Merkel si de presedintele francez Francois Hollande, Orban considera ca este o solutie "iluzorie", iar instituirea unui asemenea sistem nu ar face decat sa incurajeze si mai multi imigranti sa vina in Europa.

Doua abordari in criza migrantilor: Germania vs. Marea Britanie

"Daca liderii europeni vor continua sa transmita mesajul ca tarile lor sunt pregatite sa primeasca pe toata lumea, va veni momentul cand zeci de milioane vor sosi la granitele Europei", lucru ce ar putea sa insemne "sfarsitul Europei", a avertizat seful executivului ungar. "Exista un numar tot mai mare de imigranti care nu provin din zone de razboi si sursa acestora este nelimitata", a subliniat el.

Presa britanica dezvaluie planul UE: Romania, cota de 7.000 de imigranti. Marea Britanie nu primeste niciunul (Infografic)

Drept urmare, Orban considera ca in acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui sa fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte masuri - inclusiv redistribuirea refugiatilor prin cote obligatorii - ar trebui discutate intr-o etapa ulterioara.

In acest context, seful executivului de la Budapesta a estimat ca decizia sa de a ridica un gard de sarma ghimpata la granita cu Serbia a fost una corecta si in spiritul valorilor europene, fiind obligatia tarii sale sa asigure protectia frontierei externe a UE si a spatiului Schengen.

Ungaria a terminat de construit gardul de sarma ghimpata impotriva imigrantilor

Pe de alta parte, Viktor Orban a declarat ca tara sa nu doreste sa primeasca o comunitate numeroasa de musulmani, invocand amintirea celor 150 de ani de ocupatie otomana din secolele al XVI-lea si al XVII-lea. "Cred ca avem dreptul sa decidem ca nu vrem un mare numar de musulmani in tara noastra", pentru ca "nu ne plac consecintele" acestei prezente, a punctat premierul ungar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Viktor Orban imigranti Ungaria, #Viktor Orban refugiati Ungaria, #Viktor Orban musulmani Ungaria, #Ungaria refugiati gard , #Ungaria