Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 15:55
13215 citiri
Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini
Foto: Arhiva/Ziare.com/Anca Magurean

Din ce in ce mai multi refugiati musulmani devin crestini odata ajunsi in Europa. Fenomenul este observat mai cu seama in Germania.

Multi dintre refugiati fac cunostinta cu crestinismul chiar in drumul lor spre Europa, simtindu-se reprimati de propria religie, arata The Independent.

"Multi vin in Germania si gandesc: 'Aici imi pot alege religia si vreau sa-mi aleg o religie a libertatii'", explica preotul Matthias Linke, care slujeste la Berlin.

"Pentru multi dintre iranienii pe care i-am botezat, crestinismul este religia libertatii", mai spune el.

In cadrul ritualului de convertire, refugiatii sunt intrebati: "Crezi din adancul sufletului ca Iisus Hristos este Domnul tau si salvatorul si-l vei urma in fiecare zi a vietii tale?". Refugiatii raspund cu totii "da", in germana, arata AFP, care a asistat la astfel de momente in bisericile din Germania. Sunt apoi scufundati in bazin, unde sunt botezati, iar apoi se canta, se aplauda, iar nou-venitii sunt imbratisati.

Un alt preot, Felix Goldinger, afirma ca multi dintre refugiatii botezati de el vin din Iran, Afganistan, Siria si Eritreea.

Adel, in varsta de 25 de ani, este unul dintre refugiatii convertiti. Acesta admite ca se temea de reactia celorlalti refugiati musulmani si ca insusi fratele sau a incercat sa-l impiedice. A facut insa pasul in ianuarie si declara ca a fost "cea mai fericita zi" din viata sa.

Fenomenul a luat amploare inca din 2013, insa o statistica oficiala nu exista. Atunci, Biserica Evanghelica din Germania chiar a lansat un ghid pentru preoti, legat de procedura botezarii celor veniti din alte religii.

In Iran, tara de unde provin multi dintre refugiatii convertiti, crestinismul este interzis si pedepsit. Si in Arabia Saudita sau Afganistan adesea crestinii sunt persecutati.

Exista bineinteles si temerea ca multe dintre aceste convertiri au alta motivatie la baza, cum ar fi speranta ca astfel sunt marite sansele de a primi azil in Germania, tara in care religia crestina e dominanta.

Anul trecut, 900.000 de refugiati au completat cereri de azil, odata ajunsi in Germania.

Citeste si despre un program pilot din Germania, care prevede ca refugiatilor sa li se dea teste de inteligenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#refugiati convertesc crestinism, #refugiati Germania devin crestini, #refugiati musulmani botezati crestini , #Germania