Tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 10:33
8386 citiri
Tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia
Foto: Captura Youtube/Ministerul Afacerilor Interne/Arhiva

Autoritatile romane au dispus infiintarea unei tabere de refugiati in apropierea granitei cu Serbia.

Potrivit Realitatea Tv, au fost instalate 50 de corturi de armata in localitatea Lunga, judetul Timis.

Autoritatile se gandesc ca in conditiile in care Ungaria a ridicat garduri la granite, refugiatii care vor sa ajunga in spatiul Schengen se vor reorienta spre Romania.

Criza imigrantilor: Oprea ordona exercitii militare la granita cu Serbia

Digi 24 informeaza ca si la Beba Veche, localitate aflata la granita dintre Serbia si Ungaria, sunt pregatiri intense. Aici nu s-a ridicat inca o tabara, dar au fost aduse forte suplimentare de politie de frontiera.

Potrivit locuitorilor din zona, in ultima perioada, politistii de frontiera ar fi prins mai multe persoane care ar fi intrat ilegal in Romania. Printre aceste persoane s-ar afla si refugiati.

Masurile vin dupa ce sambata viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a ordonat desfasurarea unui "exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane fata de situatia inregistrata in statele din vecinatatea Romaniei, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii".

Exercitiul a avut loc tot in judetul Timis, in apropierea granitei cu Serbia.

In ultimele saptamani, autoritatile romane au intensificat masurile de siguranta la frontiera Romaniei cu Serbia, prin dislocarea unor forte si mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Atat in aceasta tara cat si in Ungaria si Croatia se desfasoara un amplu fenomen de migratie dinspre Orientul Mijlociu si Nordul Africii, cu destinatia vestul Europei.

Tarile din jurul nostru reactioneaza diferit la acest fenomen care pune sub presiune autoritatile. Daca Ungaria isi inchide granitele si ridica garduri, inclusiv la frontiera cu Romania, pentru a-i impiedica pe imigranti sa intre, Serbia le permite accesul nestingherit, iar Croatia a anuntat ca a primit cat a putut si nu mai are capacitate de a primi alti refugiati.

Iohannis, sefului Comisiei Europene: Romania e solidara cu UE, dar fara cote obligatorii

In toata regiunea au fost mobilizate forte suplimentare pentru a face fata valului de imigranti. Romania a fost deocamdata ocolita, insa exista temeri ca, de indata ce tarile din regiune isi vor inchide granitele, tara noastra va deveni destinatia favorita a refugiatilor.

Solutia UE la aceasta criza a fost sa solicite statelor membre sa accepte cote obligatorii de imigranti, pentru a usura presiunea asupra unor tari greu incercate, precum Grecia si Italia. Romania a precizat ca poate primi in jur de 1.800 de imigranti, nu peste 6.000 asa cum solicita Comisia Europeana, si se opune categoric cotelor obligatorii.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Romania tabara refugiati imigranti Timis, #Romania tabara refugiati granita Serbia, #Romania refugiati criza , #Romania