Premierul Frantei: UE sa spuna ca nu mai poate primi atat de multi refugiati

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 11:07
1444 citiri
Premierul Frantei: UE sa spuna ca nu mai poate primi atat de multi refugiati
Foto: Facebook/Manuel Valls

Uniunea Europeana trebuie sa spuna ca "nu mai poate" sa primeasca atat de multi imigranti si sa "gasesca solutii" ca persoanele care parasesc Siria sa fie luate in grija de tarile vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, intr-un interviu acordat mai multor publicatii europene.

In urma atentatelor sangeroase de la Paris, prim-ministrul francez a avut o intalnire informala la Palatul Matignon (sediul guvernului francez) cu jurnalisti din media europeana, intre care publicatia germana Suddeutsche Zeitung, care publica miercuri extrase din acest interviu, potrivit AFP.

Ministerul francez de Justitie: Persoanele care se intorc in Siria sau Irak sunt urmarite

"Europa trebuie sa spuna ca nu mai poate primi atat de multi imigranti, acest lucru nu este posibil", a declarat Valls.

"Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esential pentru viitorul UE. Daca noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: 'Ajunge cu Europa!'", a exclamat el.

La o reuniune de vineri a ministrilor de Interne din UE de la Bruxelles, Franta a prezentat un plan in urma atacurilor sangeroase din Paris, in care pledeaza inclusiv pentru intarirea controalelor la frontierele UE si crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR).

Ministrii UE au decis: Controale mai aspre la granite

"Europa trebuie sa gaseasca solutii pentru ca imigrantii sa fie luati in grija de tarile vecine Siriei. In caz contrar, Europa isi pune sub semnul intrebarii capacitatea de a-si controla in mod eficient granitele", a insistat Manuel Valls, in fata unor jurnalisti din presa europeana.

Comisia Europeana a adoptat marti un cadru juridic pentru finantarea unui ajutor al UE pentru Turcia, care are ca scop limitarea fluxului de imigranti spre Europa, dar discutiile intre statele europene se anunta dificile pentru colectarea celor 3 miliarde de euro promisi Ankarei, potrivit unor surse europene.

In cadrul acestei intalniri la Matignon, premierul Valls a subliniat ca Germania si Italia au fost amenintate, de asemenea, de gruparea jihadista Statul Islamic, in contextul in care Franta incearca formarea unei coalitii unice sau cel putin a unei coordonari unice impotriva Statului Islamic in Siria.

In acest sens, presedintele francez Francois Hollande are programata pentru miercuri seara o intalnire la Palatul Elysee cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi dimineata urmeaza sa-l primeasca pe premierul italian Matteo Renzi, inaintea plecarii la Moscova pentru o intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Franta UE refugiati, #refugiati tari vecine Siria , #Europa