Inca o tabara de refugiati in Romania: Cati imigranti poate gazdui

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 22:23
4833 citiri
Inca o tabara de refugiati in Romania: Cati imigranti poate gazdui
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Inca o tabara pentru refugiati a fost amenajata, luni, la Moravita, in judetul Timis, dupa ce cu o zi in urma o tabara similara a fost instalata in localitatea Lunga.

La Moravita, pe un teren de opt hectare, pus la dispozitie de catre primarie, au fost montate aproximativ 80 de corturi de la Armata si de la Crucea Rosie, in care vor putea fi adapostite aproximativ 500 de persoane.

Tabara este amplasata la iesirea din localitate, pe un izlaz, la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia si la 200 de metri de drumul care leaga Timisoara de Moravita.

Pregatirile din taberele pentru refugiati in Romania, in imagini (Foto & Video)

Aceasta tabara va avea un centru de comanda, dar si corturi care vor deservi ca sala de mese si depozit pentru alimente.

In localitatea Moravita se afla cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, prima localitate sabeasca dupa vama fiind Varset.

Inca o tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia - cum explica Oprea

Intre timp, in tabara deschisa duminica in localitatea Lunga, care apartine de comuna Comlosu Mare si unde se afla un punct de trecere al frontierei spre Serbia, au fost trase retelele de utilitati.

Potrivit unor surse locale, la Lunga se lucreaza la ridicarea altor aproximativ o suta de corturi pe langa cele 50 instalate cu o zi in urma. Aici vor putea fi adapostiti circa 500 de migranti care ar putea trece frontiera cu Serbia inspre Romania.

De asemenea, cateva corturi vor fi transformate in sala de mese, respectiv spalator. La Lunga, au fost duse un generator de curent, toalete ecologice, precum si un rezervor cu apa.

In noiembrie 2014, in Lunga a fost deschis un punct de trecere a frontierei spre Serbia, localitatea Nakovo fiind prima dupa vama, in tara vecina.

Tabara pentru refugiati in Romania, la granita cu Serbia

Amenajarea acestor tabere pentru refugiati in judetul Timis face parte dintr-un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns a autoritatilor romane in fata fluxului de refugiati inregistrat in statele din vecinatatea Romaniei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Intreaga operatiune este coordonata de un secretar de stat din MAI.

Ministerul Afacerilor Interne anunta, in urma cu o zi, ca o tabara temporara pentru refugiati a fost amplasata in apropierea localitatii Lunga, iar alta urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita, in judetul Timis.

"Chiar daca Romania nu se confrunta cu o presiune migrationista, aceste actiuni sunt necesare pentru testarea capacitatilor noastre de reactie la dinamica din regiune", declara Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#tabara imigranti Romania Timis, #tabara refugiati Romania Serbia granita , #Romania