Doar Teleormanul, de unul singur, are nevoie de 5 milioane de imigranti

Autor: Florin Diaconu - conferentiar universitar
Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 08:44
10130 citiri

Acum cateva zile, vicepremierul Dragnea - actualmente si seful sefilor PSD - afirma, ne spune o sursa deschisa: "Eu n-as vrea sa vad cateva mii de imigranti in mars pe strazile Bucurestiului".

E lesne de inteles, cred, aceasta afirmatie: toti imigrantii care ar putea veni in Romania, adica macar vreo cinci milioane de oameni, daca se poate, ar trebui sa ajunga (chiar maine dimineta, Doamne-ajuta!) in Teleorman. Si, nu, nu, nicidecum in alta parte! Sa va explic acum, pas cu pas, de ce.

Un calcul mai atractiv decat Brooke Shields la tinerete

Relativ recent (mai precis, chiar la inceputul lui iunie a.c.), presa semnala ca Guvernul studiaza posibilitatea recalcularii normelor de hrana in penitenciare, pentru realizarea de economii bugetare. Din textul in cauza aflam, intre altele, si faptul ca detinutii au dreptul la hrana de 2.800 pana la 3.500 de calorii pe zi. Sa retinem asta, ne va ajuta tare mult in calculul nostru.

Asa, deci. Sa zicem ca maine dimineata (sau cel tarziu poimaine, daca e chiar dupa sufletu' meu) cei 5 milioane de imigranti ar fi deja in Teleorman (dar, bagati de seama, nu si pe o raza de cel putin 10 kilometri in jurul casei lui domnu' Liviu Dragnea, ca sa nu-i tulbure cumva linistea marelui nostru om si sef si stapan).

Cinci milioane de imigranti inseamna, din prima, 15 milioane de mese pe zi. Poate chiar 20 de milioane de portii mari de mancare: asta si fiindca romanii sunt milosi si ospitalieri, dar si pentru ca imigrantii astia care vin din tot Orientul Mijlociu Extins au facut drum lung si, ca sa se mai intremeze, trebuie sa manance cat mai zdravan. Nu le putem da, in nici un caz, mai putina hrana decat lu' aia din penitenciare. Ca sa rotunjim cifrele, sa zicem 4.000 de calorii pe zi, fractionate in patru mese.

Asa. Hai sa zicem ca, pentru fiecare refugiat, cineva istet poate ciupi, pe zi, macar un dolar, doar din mancare. Da' poate le dam mancare mai buna (sigur, doar pe hartie, da-i dracu'!), si-atunci un om priceput poate ciupi nu unul, ci trei dolari din hrana zilnica a fiecarui imigrant din asta.

Asa. Asta face 15 milioane de dolari - la naiba, mai bine socotim in euro, am uitat ca acu' suntem in UE! - in fiece zi. Adica 450 de milioane de euro in fiecare luna. Si, sa socotim nitel, exact 5,4 miliarde euro in fiecare an. 6 miliarde, daca rotunjim: ca zicem lu' toti prostii ca le dam lu' refugiatii astia mancare mai multa de sarbatori - ale noastre, alea musulmane, plus ale lu' toate tarile din care vine ei, plus da ziua lu' Europa.

Reiau: banii astia, deci cel putin 6 miliarde de euro in fiecare an, reprezinta doar ceea ce, tare-tare usor, se poate fura doar din mancare. Asa ca, rezon, de ce sa ajunga imigrantii, cu tot cu toti banii astia, pa la Bucuresti? Acolo DNA-ul e vigilent rau, uite ce i-a facut lu' domnu' Oprescu, bietu' de el. Nu-i mai bine sa fie ei ciorditi in Teleorman, ca sa ramana in Teleorman, pentru teleormaneni (ma rog, nu chiar pentru toti, ca, vorba lu' domnu' Oprescu, "pulimea" nu merita nimic).

Dar sunt convins - pe buna dreptate, zic io - ca domnu' Dragnea ar sti imediat ce sa faca cu toti banii astia (si, desigur, cum sa puna mana pe ei, smoothly, asa smoothly ca imigrantii aia nici n-ar simti, asa lipci are Dansul pe degete!)

Nitica politichie nu strica niciodata: calcule pe termen foarte lung

Cum tot domnu' Dragnea vorbea, acum cateva zile, despre necesitatea unui plan pe termen lung de dezvoltare a intregii natiunii, sa continuam scenariul tocmai inceput, prelungindu-l pe 50 de ani, sa zicem, asa, nitel, numa' de control.

Arabii si africanii astia ar fi tare buni in Teleorman, cred io, ca fac copii multi: cam sase de fiecare familie. Altfel spus, cei 5 milioane de imigranti, odata ajunsi in Teleorman, acolo unde domnu' Dragnea si ai lui ii asteapta cu bratele (dar si cu buzunarele, oh, buzunarele) deschise, s-ar pui ca iepurii si, in doar o generatie, ar fi in jur de 15-20 de milioane.

Peste inca o generatie, ei ar fi macar vreo 40-45 de milioane. Sigur ca le-am da cetatenie romana, lu' toti. Asta inseamna - sper ca v-ati prins si voi - intre altele, drept de vot. Asa! Si cam cu cine credeti voi ca ar vota tot poporu' asta pe care noi l-am omeni, atatia ani in sir, cu mancare, cu galeti si pungi ramase din campanile electorale trecute, cu o stiva de insicne cu domnu' Iliescu, cu' domnu' Nastase, cu domnu' Geoana, chiar si cu domnu' Ponta?

A, am uitat sa va spun: lu' toti sefii da trib le-am putea da, cred eu, si cate o basca smechera de-a lu' Mazare, care o sa aiba si el tainu' lui din tot smenu' asta. Pai cu cine sa voteze? Cu PeSeDeu', ca doar n-o sa voteze cu Coposu sau cu Ratiu, sau cu cine ne-o mai incurca in toate ale noastre, pa peste tot prin tara!

Asa ca, sper, v-ati prins: daca planu' asta iese (si n-are cum dracu' sa nu iasa, ca e totul calculat la marele fix, asa cum v-am si zis aici), atunci o sa-i putem lua cate un Rolex nou lu' domnu Iliescu pe fiece minut, ca tare frumos mai doineste dansu', de peste douaj' de ani, melodia aia cu "sarac si cinstit".

P.S.: Acum la final, constat cu groaza ca am facut, vai de capu' meu, o uriasa eroare. Da' de ce sa vina cinci milioane de refugiati doar in Teleorman? Sa mai vina inca cinci, de exemplu, si la Vrancea, la domnu' Oprisan, ca si acela-i baiat bun si foarte priceput. Si la oameni din astia, de mare stima si valoare ni-i toata nadejdea, lua-l-ar dracu de DNA, ca-n curand ne umfla pe toti!

P.S. nr.2: Acesta este, DEOCAMDATA, doar un simplu pamflet. Dar, pot face pariu, cum vor intra in Romania primii imigranti, in numar ceva mai marisor, cum oameni politici si baroni locali de toate culorile vor incepe, de indata, sa ciordeasca din banii pentru refugiati, la greu. Mai vorbim, cred, si pe tema asta.

Florin Diaconu, doctor in stiinte politice, este conferentiar in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (FSPUB), precum si director & senior contributor al Centrului Hans J. Morgenthau.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#imigranti Romania, #Liviu Dragnea imigranti Romania, #imigranti Teleorman , #Romania